Кампания „Дари Добро“ проведоха в ІХ ОУ „Веселин Ханчев“ Стара Загора

На 19.10.2023г. в Националния ден на Благотворителността учениците от Училищния ученически съвет при Девето основно училище „Веселин Ханчев“, Стара Загора, организираха благотворителна кампания сред своите съученици за събиране на книги, които да подарят на училищната библиотека. Кампанията се проведе под наслов – „Дари Добро“. Главната цел на тази благородна инициатива беше да насочи вниманието към това, че благотворителността не означава само финансови дарения, но и добри дела. Учениците искаха да покажат, че всеки от нас може да направи света по-добро място.
Класът с най-много дарени книги получи грамота.
Победителят в инициативата е 3.в клас.🏅📖🍀Дарените книги бяха официално предадени на директора на училището – г-жа Мария Горчева, която изрази сърдечната си благодарност към учениците за тяхната благородна инициатива.
Освен благотворителната кампания, този ден беше отличен и с още едно важно събитие. Учениците почетоха Свети Иван Рилски Чудотворец с изложба рисунки в чест на българския светец. Тази изложба разкри и таланта на учениците, като им предостави възможност да изразят своята преданост към религиозните и културни стойности на България.