БТА поднови договора за партньорство с Тракийски университет

🤝Договор за партньорство между Българска телеграфна агенция (БТА) и Тракийски университет беше подновен днес, на 23 октомври 2023 г. от генералния директор на БТА – Кирил Вълчев и ректорът на висшето учебно заведение – проф. д-р Добри Ярков. Церемонията се състоя в сградата на висшето училище в Стара Загора.
🎯„Големите цели, които преследваме, са популяризиране на университетите в България сред самите българи“, каза по време на подписването Кирил Вълчев. Той подчерта, че е изключително важно младите хора да имат информация какво се прави всяка седмица във всички градове, където Тракийският университет има филиали, както че дейността на висшето учебно заведение в страната и в чужбина трябва да бъде максимално популяризирана за специалностите, които са нужни в целия свят. „Когато млади хора от други държави се образоват в България, те стават най-добрите посланици на страната ни навън“, отбеляза генералният директор на БТА.
✅Той припомни, че партньорството между БТА и Тракийския университет е започнало през 2021 година, когато висшето училище отбеляза #100години аграрно образование в България. Договорът е бил срочен, а сега се подновява отново в година, в която университетът отбеляза сто години ветеринарно-медицинско образование, отбеляза Кирил Вълчев и напомни, че през тази година БТА чества своята 125-а годишнина.
Повече за събитието и партньрството между двете организации четете тук 👉 https://www.bta.bg/…/552199-bta-podnovi-dogovora-za…