Анджелина Джоли влиза в ролята на божествената Мария Калас

Актрисата Анджелина Джоли влиза в ролята на Мария Калас в нов филм за легендарната оперна певица. Новината съобщи режисьорът на продукцията Пабло Лараин, като разпространи два кадъра от снимките на филма.

Лентата ще носи заглавието „Мария“ и ще разкаже живота на божествената, знакова и противоречива певица. В официалното описание на продукцията се казва още, че „Мария“ стъпва върху действителни събития и разказва бурната, прекрасна и трагична история на най-великата оперна певица в света, преосмислена през последните дни от живота й през 70-те години в Париж.

„Изключително съм развълнуван да започна снимките на филма „Мария“, който се надявам да покаже на целия свят забележителния живот и творчество на Мария Калас благодарение на великолепния сценарий на Стивън Найт, работата на целия екип и особено брилянтната работа и изключителната подготовка на Анджелина“, казва Лараин, цитиран от „Дедлайн“.

Снимките на биографичната продукция се провеждат в момента и ще продължат осем седмици. Освен в Париж екипът ще снима още в Гърция, Будапеща и Милано. Освен Анджелина Джоли във филма ще участват още Пиерфранческо Фавино, Алба Рорвахер, Валерия Голино и др. Всички костюми, които Анджелина Джоли ще носи във филма, са точни реплики на тоалетите на Мария Калас. Все още не се съобщава премиерната дата на „Мария“.

Това е поредният биографичен филм, който чилийският режисьор Пабло Лараин реализира. Той стои зад продукции като „Спенсър“, посветен на лейди Даяна и „Джаки“, разказващ за Жаклин Кенеди.

Мария Калас (на гръцки: Μαρία Κάλλας), родена Мария Анна София Кекилия Калогеропулу (Μαρία Άννα Σοφία Καικιλία Καλογεροπούλου) е легендарна оперна певица, сопрано.

Родена е на 2 декември 1923 г. в семейството на Евангелия Димитриади (накратко Лица Демес) и Джордж Калогеропулос, в в Ню Йорк, САЩ. Учи оперно пеене в Гърция и става известна в Италия, където дебютира в Ла Скала през 1951 г. На 22 май 1964 г. Мария Калас изпълнява операта „Норма“ на Винченцо Белини в Парижката опера.

Умира на 16 септември 1977 г. Известна е и с дългогодишната си любовна връзка с гръцкия милионер Аристотел Онасис.

Мария Калас е най-високият връх в певческото изкуство на ХХ век. Гласът ѝ беше феноменален, на основата на невероятна техника, съвършена музикалност и магнетично присъствие на сцената. Тези уникални качества я направиха мит в историята и във въображението на обществото…“ – Райна Кабаиванска.

Целият оперен свят организира събития, посветени на 100 годишнината от рождението на сопраното на ХХ век Мария Калас.