Ключови партньорства с Швейцария установява Тракийски университет

Ректорът на Тракийския университет – проф. д-р  Добри Ярков заедно с д-р Здравко Тодоров посетиха Швейцария🇨🇭 в началото на месец октомври 2023 г., за да проведат редица работни срещи в страната.
🤝По време на визитата бе подписан меморандум за сътрудничество между старозагорското висше училище и университета в гр. Берн.
🧑‍🎓Една от най-знаковите срещи по време на посещението бе тази с проф. Макс Гaсман – директор на #OneHealthInstituteZurich. Проф. Гaсман изрази готовност за колаборация с аналогичния институт при Тракийски университет , който ще бъде един от трите такива в световен мащаб.
✅Не по-малко значими бяха и останалите инициативи по време на пребиваването в Швейцария. Проф. Ярков проведе среща г-н Симон Ротен – директор на SITEM-INSEL Център Берн, който е известен с 🧐иновациите и изследванията в областта на медицината🩺🧬. Сред останалите важни личности, с които бе установен контакт, е и проф. Хайко Натуес – президент на 🇪🇺 Европейския борд за ветеринарни специализации, който също така ръководи и клиника за свине към университета в Берн.
🔰Проф. Добри Ярков и д-р Здравко Тодоров посетиха и световния #конгрес, посветен на породата говеда Галоуей🐮, който се проведе в град Берн. Знаковото събитие събра участници от цял свят, включително от САЩ 🇺🇸, Австралия 🇦🇺 и Нова Зеландия 🇳🇿, които представиха лекции на различни тематики. Гостите на конгреса имаха възможност да посетят различни ферми, отглеждащи и развъждащи породата Галоуей.