„Хаос“ настъпва в Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора??!

Ядец на сеирджиите! В старозагорския Драматичен театър всичко е спокойно! Шест актриси репетират усилено финландската пиеса на Мика Мюлюахо „Хаос“. Режисьор е Петър Денчев. Познат е на меломаните и гостите в града на липите с постановките си „Карнавал“ от Жорди Галсеран /2012 г./, „Ромео и Жулиета“ на Шекспир /2013/ и „Следобедни игри“ от Рома Майо през 2018 година.

В творческия екип са още Росица Цветанова – превод, Петър Митев -сценограф,

Христо Намлиев -музика и Анна Смилкова -асистент режисьор.

След проведен кастинг ролите изпълняват Ванина Йорданова, Екатерина Лазаревска (дебют), Мария Енева, Миленка Сотирова, Симона Тодорова (дебют) и Тони Тончева.

Пиесата „Хаос“ е написана  през 2008 г. от Мика Мюлюахо, един от водещите финландски драматурзи и директор на Националния театър на Финландия. Пиесата се поставя за втори път на българска сцена.

Блокирали хора, заседнали в своя живот без да знаят накъде да тръгнат, но пък със самомнение, което ги изпълва и запраща в необичайни посоки. Това са персонажите от „Хаос“. Мечтите за любов, за лесен живот, успех, нестихващи удоволствия, за бягство от проблемите всъщност запращат персонажите на тази история буквално в свлачището на живота. Има ли изход? Хаосът бавно поглъща животите им, докато не ги погълне напълно. Може би това е естественото състояние на нещата и всяка съпротива свлича все повече и повече от живота? До пълното затрупване”- споделя Петър Денчев.

Репетициите на „Хаос“ започнаха на 19 септември т.г. Премиерните спектакли са определени за 18 и 19 ноември 2023 г.

Успех!

Росица Ранчева