Второ ОУ „П. Р. Славейков” – Стара Загора обяви VII издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”

Инициативата е подкрепена от община Стара Загора и Регионално управление на образованието Стара Загора. Конкурсът е включен в Националния календар на Министерство на образованието и науката за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2023/2024 година.

Младите таланти ще имат възможност да реализират творческите си умения в пет категории: есе, стихотворение, рисунка, фотография, компютърна презентация.

Тази учебна година конкурсът е с подтема „Моята България – завещана и бъдеща”. Право на участие в конкурса имат всички ученици от I до ХІІ клас от България и чужбина, разделени в три възрастови групи: I-IV клас, V-VII клас, VIII-XІІ клас.

Конкурсът запази своята уникалност през годините. Млади автори и ръководители се срещат и общуват, опознават се помежду си, зараждат се нови приятелства и творческо сътрудничество. С ентусиазъм и вдъхновение децата на България изразяват своята любов към родното и преданост към традициите със силата на словото, на изобразителното изкуство, на новите дигитални фотографски и мултимедийни ресурси.

Членовете на журито са професионалисти в съответната област, изявени общественици и представители на културната и академичната общност: преподаватели от Тракийски университет Стара Загора, експерти от РУО Стара Загора, художници, професионални фотографи.

Статутът на конкурса и условията за участие може да откриете в сайта на училището www.ou2sz.com на страницата – НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС.

Крайният срок за изпращане на конкурсните творби е 31.01.2024 година.

Пожелаваме успех на всички участници и техните ръководители!