Ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ бяха артисти във впечатляващ спектакъл, който завладя публиката и я накара да аплодира на крака.

На 11.10 и 12.10. 2023 г., в Културен център “Стара Загора” ДЮССИ Allegra представи поредния си невероятен спектакъл “Пътешествие във времето. Орисниците”.
Част от това интригуващо заглавие на Мария Донева, както и професионално оформление и режисура на ръководителя на студията Радост Младенова – Арабаджиева, бяха възпитаници на ГПЧЕ “Ромен Ролан”.
В ролите на омайващите Орисници бяха :
Деа Бондокова- 9 А, Василена Копаранова- 9 Б, Биляна Тодорова и Ивайла Иванова- 9 В, Нора Тодорова- 8з.
В ролите на атрактивните танцьори се изявиха: Велин Ингилизов – 12 Г, Любов Стефанова – 8Б, Матея Митева – 8 Д, Симона Георгиева – 8 з.
От невероятния професионализъм на нашите деца бяха впечатлени и официалните гости на спектакъла – г-н Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора и Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.
Залата беше препълнена и в двете вечери, а публиката аплодира на крака, завладяна от вълшебството. С присъствието си и нестихващите аплодисменти тя винаги е вдъхновение за прекрасната актьорска игра и магичното изпълнение на танците, на които всички ние се насладихме.
Спектаклите на ДЮССИ Allegra са и с благотворителна цел, подкрепяща каузата от “деца за деца” и фондация “Искам бебе”.
Изключително щастливи сме, че в ГПЧЕ Ромен Ролан се обучават деца с такива страхотни постижения в областта на изкуството.
Спектакълът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество.