За епифизната жлеза – любопитно

EПИФИЗНА ЖЛЕЗА (ТАЙНАТА)

Епифизната жлеза е една от най-големите тайни, които са били пазени от нас.  Тайната не е, че жлезата съществува, тайната е нейната функция.  На студентите по медицина се казва, че това е неизползван орган, но не е така.

Епифизната жлеза е нашето трето око, тя е органът, чрез който сънуваме и си представяме и след като се активира, тя е и органът, който ни свързва с други измерения на реалността, тоест: позволява ни да виждаме същества от други измерения освен ни позволяват да правим астрално пътуване (оставяме физическото си тяло да пътува с нашето етерно тяло), развиваме психически способности като ясновидство или телепатия и дори възможността за пътуване във времето.

Не е трудно да разберем защо е тайна, отговорът се крие в Църквата.

Как е оцеляла църквата?  като монопол на религията: ходенето на литургия е единственият начин, по който ни е показано да се свържем с Божествения план, но в действителност Храмът за достигане на Божествената връзка е във всеки един от нас.

Ананасът или епифизната жлеза има няколко значения.  За католическата религия това означава Божията сила;  за масонството, визията на циклопа;  В рамките на египетската традиция то е известно като окото на Хор, също така в сакралната геометрия можем да видим, че окото на Хор съответства точно на всички структури на мозъка и в азиатския свят като третото око или център на ясновидството и интуицията.

В инициативната терминология е известна като „Вратата на рая“ и дори френският философ Декарт предполага, че епифизната жлеза е това, което свързва тялото с душата или че тя я съдържа. Той я определя като „Седалището на душа“.

Предложението му възниква, защото епифизната жлеза не се дублира двустранно в тялото и той също вярва (погрешно), че тя е изключително за човешките същества.

Хормонът мелатонин, произвеждан от епифизата, чийто дефицит се причинява от безсъние и депресия, присъства в някои храни като овес, царевица, домати, картофи, ядки, ориз и череши.  В древните храмове на шумерите и вавилонците е имало поклонение на епифизата и дори във Ватикана можем да видим паметник във формата на ананас или епифиза, папите също го носят, а по стените на пирамидите са йероглифите .

Епифизата отделя вещество, наречено DMT (диметилтриптамин), известно още като духовната молекула, което любопитно се освобождава във фазата на бързо движение на очите, тоест когато сънуваме, то е отговорно за визуализацията на образите в сънищата.

Когато няма светлина, епифизната жлеза произвежда мелатонин от серотонин.

Свързано е с регулирането на циклите на събуждане и сън и служи за противодействие на ефектите от синдрома на забавяне на часовете.

DMT е толкова мощен, че може да пренесе съзнанието на човека през времето и пътуването в измеренията.

В непосредственото състояние преди смъртта се произвежда голямо количество ДМТ, поради което му се приписва способността да навлиза в съзнанието в по-високи измерения.

Той постига мистични или междуизмерни състояния, той е най-мощният халюциноген или ентеоген, открит в природата, във всички растения и животни (в по-голяма или по-малка концентрация), има дълбоки ефекти върху съзнанието.

Както разбирам и от моя собствен опит, медитациите ни водят на пътешествие през нашето подсъзнание и имаме достъп до нашите Акашови записи, така че всяко преживяване е уникално и лично.

Също така се казва, че в допълнение към регулирането на аспекти, свързани с деня и нощта, като телесната температура и сезоните на годината, като хормонални цикли, свързани с възпроизводството, мелатонинът е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от увреждане, причинено от свободните радикали, той инхибира синтеза на ДНК в определени туморни клетки и клетъчната смърт (апоптоза) в тимуса, жлеза, отговорна за защитата.  Техните нива на производство биха намалели с възрастта.  Следователно, той би имал анти-стареещи и противоракови свойства.

Хипофизата се детоксикира с йод!

Органичен йод. Зелени водорасли и морски храни.

Gergana Palnkova