Плакет „Златен Мечо Пух“ за изявени възпитаници от Детска градина №5 „Мечо Пух“

Днес, 16.10.2023 г., екипът на ДГ № 5 „Мечо Пух” връчи за първи път плакет „Златен Мечо Пух” за постижения на деца от детското заведение в сферата на спорта, изкуството и математиката.

На тържеството присъстваха  Станимира Димитрова – началник отдел „Образование”,  Валентина Бонева – председател на Комисията по образование към Общински съвет,  Яница Бакоева – старши експерт в отдел „Образование, а също така представители на Обществения съвет към ДГ № 5 „Мечо Пух” и родители.

Наградата бе учредена в чест на Световния ден на Мечо Пух – 14 октомври. На тази дата през далечната 1926 г. за първи път излиза книгата „Мечо Пух”, написана от Алън Александър Милн.

Първи носители на наградата бяха малчуганите: Ивайло Найденов и Тервел Александров – класирали се на 2  и 3 място в своята възрастова група на състезанието „Стара Загора търси математически таланти”, Айя Ненова – класирала са на 2 място в категория Класическо пиано на международния конкурс „Вкусът на времето” във Велико Търново, Габриела Харитонова – носителка на сребърен медал в своята възрастова група на Републикански шампионат по спортна гимнастика и Емир Стефанов – обявен за „Голмайстор” на два детски футболни турнира.

Плакетите  бяха връчени от Станимира Димитрова, която пожела много успехи на децата в науката и в изкуствата – на музикалната сцена, на спортния подиум и в сферата на математиката.

Директорката на ДГ „Мечо Пух” Мариана Кутина поздрави първите носители на плакет „Златен Мечо Пух” и пожела на всички деца да бъдат смели и да развиват успешно своите дарби и таланти, защото всички те са нужни на България.

Празникът премина под мотото: „Колкото повече, толкова повече… щастливи деца в България!”