20 години чества Зонта клуб Стара Загора

Близо 200 гости и точно 45 100 лева в дарения събра благотворителният бал на Зонта клуб Стара Загора. Дамите отпразнуваха двайсетгодишния юбилей от създаването на клуба в нашия град с подобаващо тържество. Официални гости на тържеството бяха Яна Янева – елект гуверньора на Дистрикт 30 към Зонта Интернешънъл, Донка Петкова – председател на номинационния комитет, Мария Стефанова – Президента на сървис комитета в Дистрикт 30, Ирина Маноле – Ареа Директор на Ареа 05, Ива Радева – Областен Управител на Област Стара Загора, Теодора Иванова – зам.-областен управител, кмета на община Стара Загора – Живко Тодоров, зам.-кмета Надежда Чакърова, Мария Динева – председател на Общински съвет, както и дами от Зонта клубовете в Бургас, Пловдив, София, Велико Търново, Русе.

Гостите наддаваха в таен и явен търг за предмети с емоционална стойност, сред които – картини, великолепни издания на класически романи, пластики и др. В търга ненадейно попадна и папийонката на водещия на събитието – Руслан Мъйнов, която бе продадена за колосалната сума от 1000 лв.

До сълзи се развълнуваха всички гости, когато в търга бе представена бална рокля, която ще бъде дарена на момиче, със специални образователни потребности за нейния бал. Стойността на роклята достигна над 2000 лева.

Гостите се забавляваха с томболата на Z – клуба, в която спечелиха най- различни дребни подаръчета. Момичетата и момчетата от младежкия клуб на Зонта Стара Загора внесоха още щипка вълшебство и невинност с участието си в рождения ден.

Изключително умилително беше и подготвеното мини поздравление от малчуганите от ДГ 66 “Детски рай”. Те очароваха гостите с танц и стихотворение и накараха своите ръководители да се гордеят с тях.

Специални грамоти бяха поднесени на Ваня Михайлова, Румяна Бончева, Радка Богданова и Мария Нейкова като основателки на Зонта клуб Стара Загора и приели идеята на организацията за свой символ и верую в живота – взаимопомощ, подкрепа и любов на нуждаещите се.

Като на всеки рожден ден имаше и торта, която събра дамите, с пожелание да е сладък животът в клуба и всички начинания да завършват с аплодисменти и удовлетворение! Президентът на Зонта Стара Загора – Милена Димитрова разряза ритуално десерта и духна двайсетте свещички с мисъл за сбъднати желания и успех в реализирането на Зонта идеите!

Събраната дарителска сума клуб Зонта Стара Загора ще използва за своите проекти в помощ на децата и жените на Стара Загора.

Честит рожден ден, Зонта клуб Стара Загора!

За още много по двайсет!