Изложба на японското изобразително изкуство се открива в Стара Загора

На 13 октомври 2023 г.( петък) от 17:00 ч. в западната зала на Художествена галерия – Стара Загора ще се открие изложба Кири-е ТРАДИЦИИ. Чрез нея почитателите на японското изобразително изкуство ще могат да станат част от 34-тите Дни на японската култура в България.

Програмата е осъществена с подкрепата на Посолството на Япония в България, Община Стара Загора и Художествена галерия – Стара Загора.

Изложбата насочва към традициите в миналото и днес, както на Кири-е изкуството, така и на тези които обединяват България и Япония. Приложното изкуство Кири-е е познато на старозагорската публика и има своите почитатели, радва се на интерес от страна на публиката. Тази година в експозицията ще могат да се видят произведения на български автори, завършилите Кири-е академията през 2022 г. и японски творци от галерия „Senga Art & Space”.

Куратор, автор и ръководител на творческата работилница е Ани Иванова.

Изложбата може да бъде разгледана до 28 октомври 2023 г.

На 14 октомври 2023 г. от 10:00 ч. ще се проведе и творческа работилница, в която каним всеки над 12 годишна възраст, който желае да се запознае с техниката и да изработи цветни картини от рязана хартия.

Д-р Катя Тинева- Гюрковска,

директор на Художествената галерия