Раздадоха златните статуетки на наградите Luxury Property Awards ‘2023

Официалната церемония по връчването на златните статуетки на тринадесетото издание на наградите Luxury Property Awards 2023 събра представители на строителния бизнес в хотел „Хаят риджънси София“ снощи. Организатор на събитието е международната платформа за сътрудничество „Глоубъл лидерс“ (Global Leaders).
„Столична община стана финалист за годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн с мащабните реализирани проекти, които промениха начина на живот за всички жители на града“, каза Патриция Кирилова, журналист, пиар и член на „Глоубъл лидерс“. Тя и носителят на наградата „Икар“ Симеон Владов връчиха златните статуетки на победителите в категориите „Луксозно жилищно строителство“, „Луксозно обществено строителство“, „Луксозен спа комплекс“, „Луксозен идеен проект – обществено и жилищно строителство“, „Луксозно строителство – брокер и агенция за имоти“ и други. Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза от сцената на церемонията, че утре започва изграждането на нова метростанция в квартал „Обеля“.
„Благодаря, че поощрявате хората, които градят красота и благодаря за високата оценка чрез тази красива статуетка, която давате на целия екип на Столична община. Искам да благодаря и на главния архитект на София – арх. Здравко Здравков, който тази вечер също е тук с мен. Сред гостите в залата виждам и много наши партньори, с които работим от години за развитието на столицата и се надявам традицията да се надгражда към по-добро в града ни да продължи“, заяви Фандъкова.В категория „Малка община“ с принос в благоустройството награда получи община Родопи и кметът й Павел Михайлов. Първо място в категория „Най-добър проект с обществено значение“ спечели многоетажният паркинг с хеликоптерна площадка на УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД в Пловдив. Наградата бе връчена на председателя на съвета на директорите на лечебното заведение доц. д-р Иван Соколов.
Инвеститорът Велислав Димитров бе отличен за проекта „Бела хоумс“ (Bella Homes) в категория „Еднофамилни жилищни сгради“.Управителят на инвестиционната компания „Адва ЕС 2“ Евгений Соколенко спечели първо място в категория „Луксозно строителство в екосреда“ за проекта „Евъргрийн“ (Evergreen). Инвеститори, архитекти и техните реализирани проекти бяха отличени в различни категории на конкурса Luxury Property Awards 2023.По традиция инициативата на „Глоубъл лидерс“ подкрепя социални каузи, инициатор е на кампания за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България.
Тазгодишното издание Luxury Property Awards 2023, на което присъстваха над 200 гости, подкрепи младите таланти от Националното училище за танцово изкуство.
Инфо и снимки БТА
Nadia Trendafilova

Честито! 💖