Татковците от Детска градина „Светлина“ ремонтираха дворната площадка

Няма работни и почивни дни за славните бащи на Детска градина №10 „Светлина”! На 8 октомври /неделя/ младите, красиви, усмихнати и много сръчни бащи на възпитаниците на градината от група „Захарно петле” посветиха свободното си време за добротворство в двора на градината.

И защото всички съоръжения на дворните площадки са от естествено дърво, татковците се снабдиха с дървен материал, който сами подготвиха за работа, за да ремонтират площадката за игра. През миналата седмица те направиха в двора на „Светлина” атрактивна лятна кухня, сега и сложиха дюшеме. В творческите им планове са дървени масички за децата, където те биха могли да съзерцават природата отблизо и да претворяват усещанията си в рисунки. Под звуците на пеещият петльо Дан Жуан!

Това не е нито първата, нито ще е последната инициатива на родители на Детска градина „Светлина”, защото нейната територия е пространство на солидарността. Съвместната работа на учители, родители и деца прави възможно случването на безброй чудеса в градината и превръщането и в детски рай. Активни в живота и са както родителите, така и бабите, и дядовците и всички въвлечени в процеса на отглеждане на едно дете. Тази солидарност в един модел, пълен с хубави емоции, е примерът на „Светлина”, който вдъхновява и други учебни заведения.

Долап.бг