Цялото ІХ ОУ „Веселин Ханчев“ се усмихна в Световния ден на усмивката

Училищният ученически съвет при Девето основно училище „Веселин Ханчев“ – Стара Загора се ангажира с редица вдъхновяващи и обединяващи дейности по повод Световния ден на усмивката, който се отбелязва винаги на първия петък на месец октомври.

С мотото „Направи добро! Подари усмивка!“ като водещо начало, учениците от 4. клас изработиха специални усмивки, предназначени за всеки първокласник в училището. Този забавен и топъл  жест позволи на по-малките ученици да се почувстват посрещнати и добре дошли в училищната общност, създавайки началото на ново и вълнуващо училищно приключение.

Седмокласниците представиха интересни факти за усмивката чрез специална презентация и оригинално изработена рамка за снимки. Тяхната идея помогна на всички ученици да разберат, че усмивката е важна не само за настроението, но и за здравето.

През голямото междучасие, учениците от 5 и 6. клас предложиха забавни късметчета и предизвикателства, с които се стремяха да спечелят усмивките на своите съученици. Този интерактивен и весел момент подкрепи връзките между учениците и ги научи, че дори в най-обикновените моменти можем да намерим повод за усмивка.

Денят завърши с креативната идея на Ученическия съвет за Флашмоб ,посветен на усмивката.Ученици от различни класове се обединиха и хванаха за ръце, образувайки огромна усмивка. Този символичен жест послужи като силно послание към цялата училищна общност, подчертавайки, че понякога доброто дело е толкова лесно, колкото един усмихнат поглед и топла дума.

Мария Горчева

директор на ІХ ОУ „В.Ханчев“