Акредитираха с 9.6 ново направление – „Педагогика на обучението по…“

„Преди няколко дни получихме акредитиране по направление І-3 „Педагогика на обучението по…“ В него влизат специалностите „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“, „Педагогика на обучението по информационни технологии“ и „Педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт“, каза за Долап.бг проф. д-р Ани Златева ръководител катедра в Педагогически факултет на Тракийски университет. – Надявам се да развиваме това направление. Това са нови специалности за Педагогически факултет, които набират скорост и придобиват популярност не само в града и региона. Тази година в първи курс имаме студенти от Видин, Враца, Мездра и др., от Северозападна България, които са избрали да учат тази специалност в Тракийски университет.

Много съм щастлива, че с най-висок успех се дипломират първите 6 абсолвенти от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“. Те са много качествени и креативни млади хора“.

На 29 септември 2023 г. се дипломира първият випуск от „Педагогиката на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“. Вече има четири випуска по „Педагогика на обучението по IT”. Всички завършили студенти са реализирани на 100%.

Росица Ранчева