„Добре дошли!“- първите български думи на новите чуждестранни студенти

Започна учебната 2023/2024 година и за бъдещите #чуждестраннистуденти на #ТракийскиУниверситет, които ще изучават най-напред #българскиезик, а догодина ще продължат по избраните специалности. Младежите са 23-ма и бяха сърдечно приветствани от проф. Нели Грозева, зам.-ректор по учебната и информационна дейност, която им пожела да усвоят езика с лекота и да приемат Стара Загора като втори дом.
23-ма са чужденците от 🇬🇷 Гърция, 🇮🇱 Израел, 🇨🇮 Ирландия, 🇨🇦 Канада, 🇱🇧 Ливан, 🇸🇮 Русия и 🇹🇷 Турция, на които ще преподават Олга Георгиева и Севдалина Иванова. През втория семестър по химия ще бъдат обучавани от проф. Звезделина Янева, а Виолета Колева, експерт в Учебния отдел, е с тях и техните родители от момента на подаването на документите за кандидатстване и ще им бъде в помощ до дипломирането през юни.
За първи път сред изучаващите български език има и две двойки близнаци – братята Баязът и Зекерия Давидови от Турция и сестрата и брат Лидиа-Теодора и Ангелос Саридакис от Гърция.
По традиция момчетата и момичетата получиха и първи подаръци, сред които шапки с цвета и логото на университета, с които те символично приветстваха началото на учебната година.