Работна среща се проведе с бъдещите „посланици“ на Тракийския университет

На 27 септември 2023 г. по инициатива на ректорското ръководство на Тракийски  университет се проведе среща с представители на чуждестранните студенти, които се обучават на английски език във факултетите по медицина и ветеринарна медицина. С вълнение и убеденост ректорът проф. д-р Добри Ярков ги нарече бъдещи посланици на Университета, Стара Загора и България, давайки примери с бивши възпитаници, които днес милеят за висшето училище, завършили преди години.
Доц. Дарина Заимова, зам.-ректор по научно-изследователската и международна дейност представи пред младежите предложения за участия в трейнинг програми, бизне-инкубатори, Алумни срещи, организиране на вечери на нациите, спортни състезания, доброволчески инициативи.
Рени Мицова и Александър Евгениев разясниха условията за включване в различни проекти по мобилност.
Проф. Нели Грозева, зам.-ректор по учебната и информационна дейност отговори на поставени въпроси и прие предложението за провеждане на „дни на ориентирането“ за първокурсниците.
Костадин Тошев, председател на Студентския съвет, Рой Гил – студент по медицина в 6-ти курс и четвъртокурсничката от ВМФ Тара Росенция, обобщиха различните младежки предложения, които допълват идеите за активен академичен културен и спортен живот, направиха предложения за съвместни инициативи и с Кариерния център на висшето училище.
Представителите на ректорското ръководство благодариха на чуждестранните студенти за отделеното време, за ентусиазма, идеите, откровеността и ги увериха, че промените, които предстоят целят повече инициативи, по-голяма активност, формиране на единна сплотена студентска общност.
Ректорът приятно изненада чуждестранните студенти с информацията, че в чест на 1-ви ноември, Денят на народните будители, им е подготвил екскурзия до курорта „Албена“, дружеството с което Университетът сътрудничи активно, а те предложиха да се включат в доброволно есенно почистване на плажа, с което ще кажат сбогом на есенното море, до следващото лято.
Стоянка Пастърмова