WELCOME – церемония за посрещане на чуждестранните студенти в ТРАКИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

На 25.09.2023 г. Тракийският университет приветства официално чуждестранните студенти от англоезичното обучение по медицина и ветеринарна медицина. Тържественото посрещане се състоя в Академичния информационен център в Студентски град и започна с талантливото изпълнение на детски фолклорен ансамбъл “Жарава”, Стара Загора.

Церемонията откри главният секретар доц. д-р Неделина Костадинова, която представи членовете на ректорското ръководство пред студентите и даде думата на ректора проф. д-р Добри Ярков, за да приветства новите колеги. “Днес е добър ден за Тракийския университет, за Стара Загора и за България, защото близо 200 млади хора от цял свят идват в нашия университет. Това не е случайно, защото нашият университет е лидер на висшето образование в България, особено в лицето на Ветеринарния факултет и Медицинския факултет. Сигурен съм, че утре ще кажете Тракийският университет е нашият университет, Тракийският университет е моят университет. Отново казвам добре дошли в нашия университет и пожелавам успех! Бъдете щастливи!”

Поздрав отправи и зам.-деканът на Ветеринарномедицинския факултет доц. д-р Пламен Георгиев и сподели: “Във времето на бързо променящите се технологии и глобални предизвикателства на съвременните ветеринарни специалисти се напомня не само да помагат на животните, но и на човечеството. Вие сте представители на ново поколение, което ще доведе ветеринарната професия към използване на нови технологии, принципи на сътрудничество и иновации. Използвайте всяка възможност, за да добивате знания и умения. Бъдете здрави и много успешни! На добър път!”

Деканът на Медицинския факултет проф. д-р Юлиан Ананиев приветства студентите и гостите с окуражителни и вдъхновяващи слова. “Нашият факултет е един от големите членове на Тракийския университет, който от своя страна е член на общността на медицинските университети в България. У нас това е гаранция за Вашите бъдещи медицински умения, възпитавайки Ви като лекари и не на последно място личности и хора. Сигурен съм, че ще намерите тези шест години за най-вдъхновяващите в целия си живот. Благодаря ви, че Ви има и успех!”

Празникът бе уважен и от Костадин Тошев – председател на Студентски съвет, който също се обърна към своите новопостъпили колеги: “Скъпи колеги, в този паметен ден Ви приветстваме с радост. Поздравления за това, че станахте жизненоважна част от академичното семейство на Тракийския университет. Бъдете мотивирани и целеустремени, за да постигнете най-доброто в действията си. Пожелавам Ви успешна година!”

От страна на академичната общност на чуждестранните студенти, Рой Гил, студент по медицина в 6-ти курс, отправи свое приветствие и добави: “Досега опитът ми тук беше много позитивен. Университетът е много подкрепящ, всички тук знаят, че сме далеч от дома и ни подкрепят в много неща. Сега сте в медицинско училище. Разбира се, ще бъде трудно, но не е невъзможно. Ще има колоквиуми, ще има изпити, но всичко е направено както трябва. Уверете се, че учите добре, не оставяйте нищо в последния момент и бъдете уважителни към учителите си. Всичко най-добро за бъдещето и много Ви благодаря!”

От името на студентите по ветеринарна медицина от чуждоезиковото обучение, Тара Росенция отправи сериозен съвет: “След няколко години всички Вие ще носите титлата лекар и ще имате огромна отговорност към обществото в областта на медицината и хуманното отношение към животните. Бъдещето е във Вашите ръце! Поддържайте се мотивирани! Правете това, което обичате и извън академичните среди. Желая Ви успех и ще се видим на крайната точка”.

За доброто настроение на тържественото събитие се погрижиха Алина Фурдуй, студентка по ветеринарна медицина, която очарова всички с гласа си, и Георгиос Кускуридис, студент от специалност “Рехабилитация” към Медицински факултет, който впечатли гостите със своите музикални умения на бузуки.

ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО ЖЕЛАЕ НА НОВИТЕ КОЛЕГИ БОГАТСТВО ОТ ЗНАНИЯ И ЦЕННИ ПРИЯТЕЛСТВА В ПРЕГРЪДКАТА НА ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ – СТАРА ЗАГОРА!

Чуждестранните студенти на Тракийски университет – Стара Загора ни канят на „Парти на първокурсниците“ на 29.09.2023 г. (петък) от 22:00 в клуб Eagles.