Младата туристическа смяна на ТД „Сърнена гора“ почисти екопътека

Инициативата „Да изчистим България заедно“ се появи преди доста години и бързо набра множество последователи. В тази година основен организатор отново е bTV Media Group, а ние от Туристическо дружество „Сърнена гора“ Стара Загора решихме да се включим в нея с почистване по една от маркираните туристически пътеки край града. Един от последните общоградски походи се проведе по тази пътека и водачите бяха неприятно изненадани от камарите боклуци „заринали“ пътеката.
На нашия призив да се съберем и почистим се отзоваха най-много представители на Юношески туристически клуб Стара Загора – младата „смяна“ туристи в нашето дружество. Отзоваха се и от туристите ветерани, от пешеходния клуб, част от дамите от Спортен клуб здраве и активно дълголетие „Аязмото“ -Стара Загора, както и граждани, наши приятели. „Въоръжени“ с ръкавици, чували за смет и добро настроение, заедно с председателя на Дружеството, г-н Георги Гацин и изпълнителния секретар, г-жа Даниела Велева, групата се отправи от парк „Аязмото“ по маркираната пътеката към Старозагорските бани, за да направят така, че ходенето да е поне две идеи по-приятно – без боклуци по нея.
Благодарим от сърце на всички включили се в нашия призив за почистване на маркираната туристическа пътека!
Разбира се, оставаме верни и на стария туристически принцип – кошчето за боклук е собствената ни раница – към което призоваваме да се присъединят всички, където и да се намират в природата!