100 първокласници бяха тържествено посрещнати в голямото семейство на ОУ „Веселин Ханчев“

В деня, в който се открива Новата учебна година, очакванията са високи в Девето основно училище „Веселин Ханчев“ Стара Загора.

Слънчевата утрин на 15. септември 2023 г. беше изпълнена с радост и вълнение, докато учениците и техните учители се събираха в двора на училището. Празнична музика огласяше  целият квартал, защото кога, ако не на 15. септември по улиците трябва да звучат детски песни.

Начало на тържественото откриване постави директорът на училището Мария Горчева. Тя подчерта възможностите на образованието и знанието за развитието на децата и обществото. Г-жа Горчева  насърчи първокласниците да бъдат любознателни и целеустремени по пътя на знанието.

Прага на училището за учебната 2023/2024 г. прекрачиха 100 първолаци.

Специални гости на празника бяха зам.областният управител на област Стара Загора Теодора Нончева, Миленка Сотирова -актриса от ДТ „Гео Милев“ Стара Загора, експерти при отдел „Образование“ на Община Стара Загора. Всички присъстващи бяха възхитени от талантливите изпълнения на учениците.

През отминалата учебна година учениците в Девето основно училище създадоха първата изцяло ученическа телевизия в града под липите, спечелиха безброй награди и медали от различни първенства.

Директорът Мария Горчева пожела на всички през новата учебна година да имат още по-големи постижения, да продължават да се развиват в правилната посока и да постигат мечтите си. Да не се отказват никога и да не скланят глава пред трудностите, които ще им поднесе училищното битие.

Специални поздравители адреси послучай празника бяха получени от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, на омбудсмана Иванка Сотирова,  на директорите на операта Огнян Драганов и на театъра -Светла Тодорова.

Долап.бг