За шести път в Стара Загора Фестивал „Здравей, Здраве!“

За шести път на 7 и 8 октомври 2023 г. в Стара Загора ще се проведе едно от най-очакваните, посещавани и интересни събития в града – Фестивалът „Здравей, Здраве!”. И този път той ще бъде на открито в пространствата около и на Античен форум „Августа Траяна”. И този път двигател на Фестивала неизменно е дамата със светла и сърдечна усмивка – Боряна Узунова. Плътно до нея е организаторът на базара по време на Фестивала – Ваня Дионисиева. Други „източници” на силно позитивна енергия от организаторите са Евгения Атанасова, Гергана Панчева ,Поли Гънчева, както и всички участници и съмишленици.

Програмата на Фестивала и този път е изобилна откъм интересни лектори и презентации. За първи път тук ще бъдат: д-р Л.Емилова /Здрави ли сме с високо кръвно/, Петко Колев /Лечение на българския дух с новото лекарство „АнтиБайГаньо”/, д-р Емилия Караславова /Квантовата теория в полза на здравето/, Васил Тосев /с лекция за йога и демонстрация на дервишки танц/, Иво Величков /Психология на здравата личност в ерата на изкуствения интелект/, проф.Александър Илиев /Тибетска медицина/ и др.

Сред новите лектори още са: Ирена Григорова /Лечебните места на България/, Славян Стоянов /Българските шевици и здравето/, Георги Славов /основател на ВИТА РАМА/, Мариана Мръвкова /основател на Фън Шуй Академиця/, Венцислава Великова /Влиянието на билките и растенията като цяло върху човека/, Росица Петкова /Решение за остеопороза/, Илина Абаджиева /Лечебни практики от Даманхур / и /Източни техники и практики за самопознание и самолечение/ и др.

На 7 октомври Фестивалът ще бъде открит с лекция на д-р Румен Стоилов. Тук ще са още Христо Нанев, проф.Христо Смоленов, проф. Дамян Попхристов, преподавателят по йога САНДИП и др.

Новост ще бъде прожекцията на тематични филми по време на фестивала в залата на Библиотека „Захари Княжески“.

Изключително интересни занимания ще имат малчуганите в Детския кът на Фестивала през тези два дни. Те ще оцветяват Цветята на доктор Бах, ще правят картини от плетени нишки, ще има демонстрация на живота на пчелите със специален стъклен кошер/.

„Много сме радостни, че Инър Уийл Стара Загора – БЕРОЕ помогнаха, за да участва във Фестивала един уникален артист. На човешката памет, съхранена чрез писмените знаци и книгите, е посветил цялото си творчество художникът Диян Павлов от Плевен. Той, без да е историк, изкуствовед, музеен уредник или учител, успява да построи цял документален спектакъл и умело разказва исторически факти за пътя на буквите, прави демонстрация с отпечатване на буквите на хартия, както и демонстрация на изработване на хартия” – разказва Боряна Узунова.

Темата за писмеността и буквите е и в презентацията на Татяна Атанасова за глаголицата, отново в Детския кът.

Сред лекторите от Стара Загора освен проф.Жеко Ганев, са още Златина Желева, Жанета Станкова и Снежана Маринова.

В залата на Регионална библиотека „Захари Княжески“ На 7.10.2023 /събота/ от 16.00ч.- 16.45ч филм за Даманхур – Илина Абаджиева представител на Даманхур България От 18.00 – 19.30ч. Портал 12 представя филма „Сезоните на душата“ посветен на Веселин Орешков

Във Фестивала и в двата дни ще участват РЗИ, „Зелени Балкани”, Център за подкрепа и личностно развитие и много други организации и доброволци. От самото начало „Здравей,Здраве!” в Стара Загора има подкрепата и на СПА-хотел „Терма” в с.Ягода.

Запомнете датите и непременно посетете!

Долап.бг