Приветствие от Господин Балъкчиев -директор на ОУ „Кирил Христов“ Стара Загора

Скъпи ученици, уважаеми колеги и родители,

На 15 септември всяка година децата и младежите на България прекрачват прага на родното училище.

Открай време народът ни тачи и почита науката и знанието, уважава умните и учените хора.

15 септември е един от най-хубавите празници за българите, които дават мило и драго, за да изучат децата си на ум и разум.

Добре дошли на 122-мата първокласници в голямото семейство на ОУ „Кирил Христов“! Скъпи деца, успокойте се, усмихне се, радвайте се, че тук не само ще научите азбуката и ще станете грамотни. С помощта на учителите си, тук ще се отворят очите Ви за знания, за наука, за култура; ще играете, ще срещнете нови приятели, ще пътувате …

За седмокласниците тази учебна година ще бъде пълна с упорит труд на полето на знанието, но и с много високи успехи и хубави емоции, които се помнят цял живот.

Уважаеми колеги, благодаря за старанието и неспокойния Ви дух, за отдадеността Ви, за най-иновативните методи, които прилагате, за любовта и отговорността Ви към учениците.

Драги родители, благодаря Ви, че се доверявате на екипа на нашето училище и ни поверявате най-свидното си – децата си, да растат и се учат при нас, да откриват нови светове и пространства, да се реализират като знаещи, можещи и възпитани млади българи. Защото те са хората, които ще изграждат България на ХХІ век.

На добър час! Бъдете живи и здрави! Нека имате много шестици, много усмивки, удовлетворение и гордост, че учите в едно от най-авторитетните и желани училища в Стара Загора!

Честит и благословен първи учебен ден!