Основни енергийни закони – любопитно

ОСНОВНИ ЕНЕРГИЙНИ ЗАКОНИ

 1. Знанието има силата да влияе. Това означава, че тази или онази информация е в състояние както да повиши настроението ви, тоест да увеличи енергията ви, така и да го развали, тоест да намали силата ви.

Заключение: Филтрирайте информацията, която идва до вас. Стеснете или премахнете напълно каналите, по които получавате негативна информация. Увеличете позитивните канали.

 1. Животът е движение на енергия. По този начин, за да бъде енергията ви на правилното ниво, е необходимо да предотвратите застой в организма си. И физически, и психически.

Извод: Движете се повече, учете нови неща, постоянно се развивайте, поставяйте си цели и ги постигайте.

 1. Енергията идва към човека от Космоса по различни канали – храна, въздух, вода, сетивни органи или възприятия.

Ако един канал по една или друга причина не функционира добре, тогава енергията преминава през него лошо или изобщо не протича. Това означава, че енергията на човек намалява, което води до лошо настроение и лоши резултати.

 1. За да има свободен поток на енергия човек трябва да е в състояние на баланс и равновесие на тялото, ума, поведението и външната среда.
 2. За да увеличите енергийното си ниво, трябва да проследите връзката между външните събития и вашето състояние.

Заключение: наблюдавайте реакциите на собственото си тяло и максимално отстранете онези събития, които влияят негативно на вашето благополучие и комфорт.

 1. Това, върху което фокусирате мислите и вниманието си, оказва много сериозно влияние върху енергията ви. Ако през по-голямата част от времето си се безпокоите за нещо, тревожите се, страхувате се, тогава вашето енергийно ниво ще бъде изключително ниско. Освен това, колкото повече внимание обръщате на това, толкова повече енергия губите. Целият парадокс е, че негативните мисли ви разреждат, а позитивните, напротив, ви зареждат.

Извод: обърнете внимание на това, което искате да получите и как да го постигнете. Оставете напразните тревоги за другите.

 1. Колкото по-високо е качеството на вашето храносмилане, толкова по-малко енергия изразходвате за този процес, толкова по-малко отпадъци и токсини се образуват и толкова повече полезни вещества получавате.

Заключение: Следете качеството на храната и храносмилането.

 1. Някои храни се усвояват лесно, други изискват големи енергийни разходи, което означава, че тяхното усвояване води до умора и намалена активност.

Извод: Проследявайте състоянието си след хранене. Ако се чувствате сънливи или чувствате срив, тогава трябва да промените нещо в диетата си.

 1. Стресът и други негативни реакции имат огромен ефект върху вашата енергия и процеса на храносмилане. За да ги премахнете, се нуждаете от състояние на релаксация и почивка, което може да се постигне чрез използването на фактори, които повишават настроението ви.
 2. Има специални природни ритми. Дейностите в съответствие с тях повишават енергията и ефективността, ако се нарушат, общата ефективност намалява и умората се увеличава.
 3. Околната среда – хора, природа, градове – също влияе върху енергийното състояние на тялото.
 4. 5-те сетивни органа са енергийни канали, през които енергията може както да идва, така и да си отива.
 5. Вашият живот е вашето лично развитие, а не обслужване на външни обекти. Служейки на някого или нещо, вие отдавате своята енергия. Когато се развивате, увеличавате енергията си.
 6. За ефективното функциониране на вашата енергия са необходими периоди на почивка както физически, така и психологически. Това означава, че 1 ден в седмицата трябва да бъде посветен на почивка и релаксация. И веднъж на тримесечие организирайте 3-дневна мини ваканция.
 7. За да повишите нивото на жизненост, е необходимо да се съсредоточите върху нейния източник – тоест външната енергия, а не върху проблема, който възниква поради липсата й – тоест умората. Необходимо е да премахнете не умората, а да увеличите енергията си. Тогава умората ще премине.

Източник: КТО Я? (Александър Булгаков)