Изложба „Стара Загора – градът и хората в кадър“ се открива на 15 септември

Изложба „Стара Загора – Градът и Хората в кадър“, подредена на таблата в Градската градина (парк „Пети октомври“) ще бъде открита на 15 септември 2023 г. от 13:30 ч. Изложбата представя над 200 пощенски картички и снимки от личната колекция на Снежана Маринова – колекционер, краевед, изследовател, дълги години работила в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора. Експозицията е допълнена с материали от фондовете на двете големи библиотеки в града – Регионалната и „Родина“.

Изложбата е организирана със съдействието на Община Стара Загора.

Изложбата бе „обещана” от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров на среща в кметството на 14 март тази година.  Тогава градоначалникът удостои с „Почетен знак на Стара Загора“ Снежана Маринова – краевед, изследовател и дългогодишен директор на Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

„Ценните хора трябва да бъдат уважавани и да получават признание. Това е поводът да сме днес заедно и да отдадем заслуженото на Снежана Маринова за приноса й в развитието на духовността в града. Тя беше дълги години директор на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“, където разви не само библиотечния фонд, но и дейността на институцията, което я изведе напред. Ние я виждаме като символ на всичко онова, което културните дейци правят в Стара Загора“, сподели градоначалникът.