Смокините – най-здравословната храна за предотвратяване на рак, диабет и инфаркт

Ползите за здравето от смокините варират от лечение на лека форма на заболяване, като това да се отървете от акне или пъпки, до предотвратяване на рак, като рак на простатата.

Смокините са богати на бета-каротин. Друго високо хранително съдържание в тях са въглехидратите. Съдържат още витамин А, С, Е и К и други витамини, също минерали като калций, мед, желязо и др.

Предотвратяване на рак, диабет, инфаркт и повече❤️🍀

 1. Съдържанието на кумарин в смокините може също така да намали риска от рак на простатата.

Редовното ядене на смокини може да помогне за намаляване на риска от рак на гърдата и рак на дебелото черво.

 1. Те съдържат основното трио за здрави кости – магнезий, калций и витамин К2. Без магнезий, калцият е инертен. И без K2 калцият се отклонява от костите в кръвта, като е възможно да калцифицира вътрешната страна на кръвоносен съд.

Разтворимите фибри в смокините, наречени пектин, помагат за намаляване на холестерола. Смокините могат да помогнат за намаляване на серумните нива на триглицеридите.

Нивата на триглицеридите са по-подходящи маркери за предсказване на здравословните проблеми със сърцето и затлъстяване, отколкото показанията на холестерола.

 1. Съдържанието на Калий, Омега 3 и Омега 6 в смокините помага за поддържане на кръвното налягане и коронарни сърдечни пристъпи.
 2. Смокините са с много високи стойности на желязо, минерал, който спомага за създаването на червените кръвни клетки и предотвратява анемия. Бременните жени са насърчавани да запазят нивото на червените кръвни клетки високо.

Така че оставете настрана туршиите и шоколадите и опитайте сушени смокини.

 1. Листата на смокините имат лечебни свойства. Отвара от смокинови листа може да помогне на пациенти с диабет да намалят количеството на приема на инсулин.
 2. Сушените смокини са в горната част на списъка за антиоксидант в сушени плодове. Антиоксидантите в плодовете са показали по-високи ползи за здравето на очите от растителните антиоксиданти, включително моркови, дори предлагат защита срещу макулна дегенерация (ARMD), водеща причина за слепота.
 3. Смокините помагат на тялото да постигне и поддържа оптималното 7.0-7.4 рН.
 4. Когато се прилагат върху кожата, печени смокини може да лекуват възпаления като абсцеси и язви.
 5. Поради високото си съдържание на вода, пюре от смокини действа като отличен препарат за почистване на кожата и помага за предотвратяване и лечение на акне.
 6. Смокините са богати на калций и са отлична алтернатива за терапевтично лечение на хора, които са алергични към млечни продукти.
 7. Те са богати на природен бензалдехид – антитуморен агент.
 8. Смокинята е плод, богат на хранителни фибри, което я прави много ефективна за отслабване.