Кампанията “Заедно за една по-чиста Стара Загора” събра доброволци за почистване на парка около “Бранителите на Стара Загора”

В първия съботен ден месец септември 2023 г., вече познатата кампания на Община Стара Загора “Заедно за една по-чиста Стара Загора” събра доброволци, които помогнаха за почистването и приветливостта на парка около Мемориален комплекс “Бранителите на Стара Загора”. Кметът Живко Тодоров, заедно с неговия заместник Радостин Танев и отдел “Транспорт, чистота и екология”, екипът на звено “Озеленяване и комунални дейности”, общински съветници, представители от сдружение “Спаси Стара Загора”, Лайънс клуб Стара Загора Августа и Лео клуб Стара Загора Августа  и др. се включиха в каузата, имаща за цел да обедини усилия в грижата за многобройните паркове и градини в града.

Осигурени бяха чували, ръкавици, боя и четки за парковата част. Пътеките около Мемориалния комплекс бяха почистени и освежени.

Кампанията ще продължи и на други локации в града.

Община Стара Загора призовава желаещите да се включат и в ежегодната кампания на БТВ Медиа груп – “Да изчистим България заедно”, която ще бъде на 16 септември – Световният ден на почистването. Допълнителна информация за локациите ще бъде публикувана на сайта на Общината през следващата седмица.

Стефани Бабадалиева