Тракийски университет – горд участник във „Фестивал на киселото мляко-култура и традиции“

ТРАКИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ГОРД УЧАСТНИК ВЪВ „ФЕСТИВАЛА НА КИСЕЛОТО МЛЯКО – КУЛТУРА И ТРАДИЦИИ“, 01-03 СЕПТЕМВРИ, С. МОМЧИЛОВЦИ, ОБЛАСТ СМОЛЯН
Изключителен фестивал, провеждан всяка година под патронажа на Министерството на туризма на Р България, посреща за пореден път производители на кисело мляко и млечни продукти, посветени на запазване на традиционните български методи за производство.
Тракийски университет има честта да презентира своите висококачествени и натурални произведения, изработени от експерти в Академичния технологичен комплекс – натурално кисело мляко тип домашно, кашкавал и краве сирене с добавка на див чесън. Университетът е представен от доц. д-р Георги Беев и инж. Даниела Стоева от катедра „Биологически науки“ към Аграрен факултет.
На събитието посетителите имат възможността да се насладят на разнообразните видове здравословна храна, носеща дълголетие, и да дегустират представените млечни продукти, оценявайки уникалните вкус, аромат и консистенция.
Тракийски университет е известен с произвежданата марка собствени продукти, които се ценят не само в Стара Загора, но и из цяла България, включително в морските ни курорти.
За повече информация – https://momchilovtsifest.bg/