Второто издание на Детски Арт Фестивал „Промая“ на 16 септември в Стара Загора

До всички малки и големи изследователи, експериментатори, любознайковци, сръчковци и всички останали … Внимание! Внимание!
Ние организаторите от Travel Craft Club, НЧ „Родина-1860“ и Община Стара Загора те каним на Второто издание на Детски Арт ФЕСТИВАЛ „ПРОМАЯ“, който тази година ще бъде с научно-експериментална насоченост.
КОГА: 16 септември 2023 (събота)
В КОЛКО: 10.00-16.00 часа.
КЪДЕ : Кестеновата алея, Парк „Пети октомври“
Вход свободен!
На всеки кръгъл час на нашата обособена сцена ще имате възможността да видите удивителни „Научни Шоу програми “ Издаваме ви само част от тях : Научно шоу на ДНК (София) Ще се забавляваме с химичните и физични експерименти на „Корпус за бързо гърмене“, които ще дойдат специално в нашия град от Софийския университет. Димитър Узунов, отново от София, ще ни разкаже „Как се създават научно-фантастични светове“. Мариела Станчева ще ни разкаже за „Наръчника на бунтаря за разваляне на часа по математика“. Нооооо това е само началото, Алеята на кестените ще бъде превърната в научна „лаборатория“ с куп интересни РАБОТИЛНИЦИ и занимания, за малки и пораснали деца!
Ето част от тях :
Астрономическа обсерватория, Стара Загора ще има свой специален щанд, на който ще ви пренесе в далечния свят на планети и космонавти с:
• Мултимедийни презентации: нови данни от космическия телескоп „Джеймс Уеб“ за дълбокия Космос, хранене на космонавтите по време на орбитални полети и космически пътешествия, Слънце и слънчева активност, космически мисии до Марс и др.;
• Наблюдения на повърхността на Слънцето с телескоп със специален слънчев филтър;
• Представяне на космически храни с Фирма „Екомилк“ ООД; • Космическа работилница „Направи си сам спътник“ Ще майсторим с Работилница за минерали, „Сгъни наука“, „3D принтиране“ и „Електроника за деца“ с Михаил Загорски , „Светът на байта“и много други. Ще бъдем запленени от Робота Финч и ще направим Първи стъпки в програмирането с Blue Bot&Bee Bot, благодарение на нашите приятели от Регионална библиотека „Захарий Княжески“. И още… Работилница за съзвездия с Travel Craft Club, ROBOPARTANS – Училище по роботика, Ментална аритметика, Клуб „Забавна астрономия“ и Клуб „Млад експериментатор“ на ЦПЛР, STEM работилници на Педагогически факултет при Тракийски университет… И това не е всичко!!! Ще има още много изненади! Сигурни сме, че събудихме любопитство ти, ела и се потопи с нас в интересния свят на Науката!