Мъдри съвети на един потомствен шаман – любопитно

Знаците в нашия живот, които трябва да се научим да забелязваме
1. Когато вървите по улицата и видите перо, което лежи на земята, вземете го и го занесете вкъщи. Можете да го сложите във вазичка, да го окачите или да го оставите на лавица. Това е мощна защита, която ви дарява небето. Забелязвайте такива знаци на Духовете.
2. Събирайте камъни от реките. Те имат голяма сила и енергия.
3. Помагайте на другите. Ако не можете да им доставите радост, поне не вредете.
4. Трудностите са формалност! Сериозните трудности са сериозно нещо, но формално. Понякога на небето има облаци, но като се качите на самолет, над тях ще видите същото синьо небе. Мир на вас!
5. За да се доближите до мечтата си, направете поне една крачка. Не се страхувайте от трудностите; тях винаги ги има и ще ги има. Бял път на всички вас, във всичките ви начинания!
6. Най-важният ви нравствен принцип трябва да бъде отказът от причиняване на вреда на някого.
7. Когато вие станете източник на щастие за живите същества, самите вие ще станете най-щастливият. Ако сте станали източник на страдания за другите, вие пръв ще станете нещастен.
8. Поне един час през деня оставайте в тишина… Тя ви е толкова необходима, колкото и общуването.
9. Умението да обичаш е най-висшето умение, което съществува на земята. Научете се да обичате всички, дори „враговете си“!
10. Не хвърляйте боклук във водоем. Никакъв. Духът на водата може много силно да се разсърди.
11. Обикновено наричаме миналото си „златно време“, „златни дни“. Това е грешка. Много е важно да разберете, че всеки настъпващ момент в живота ви е това същото златно време.
12. Не съществува съвършена религия и вяра, не съществува и най-лошата сред тях. Бог е един!
Живей по съвест, уважавай прадедите си, обичай.
13. Ако имате цел да промените света, първо променете себе си! Научете се да се възползвате от енергията на радостта и от енергията на любовта. Те са главните моменти и преживявания на човека. Усмивката смехът, радостта имат огромна сила. Когато се научите на това, ще откриете за себе си любовта.
14. Има една много хубава поговорка: „Никога няма да остане празна ръката на даващия…“ По възможност се старайте да давате пари на нуждаещите се и на онези, които имат малко. Не е важна сумата; важен е самият процес.
15. Животът е дяволски кратък промеждутък от време. Не го губете в ругатни и сълзи, злословие и алкохол. Вие можете да правите добро и да вършите още куп приятни неща.
16. Ако любимият ви човек е започнал да ви се гневи, ако не сте виновни, го прегърнете и го дръжте здраво-здраво и той ще се успокои.
17. Ако ви е лошо на душата и усещате вялост, просто пейте. Пейте онова, което вашата душа иска. Тя понякога иска да се изприказва…
18. Помнете винаги: главната ви цел не е да сте без грехове, а да достигнете и познаете Бога.
19. Ако сте решили нещо да направите, не се съмнявайте в себе си. Страхът ви кара да отстъпите от верния път, затова той е главният инструмент на цялото зло. Въпреки това не губете надежда, ако с първия път нещо не се е получило. Всяка малка победа ви приближава към Голямата.
20. Помнете едно много важно нещо: всеки получава според заслугите си. Не допускайте проблеми в своята Душа, в своите мисли и тогава проблемите няма да стигнат до вашето тяло.
21. Животът може да се обръща с лице към вас, може и към друго място, но малко хора разбират, че вие сами се обръщате към него. Цялата завист в края на краищата се връща при вас. Защо ви е нужно това? Живейте спокойно и умерено… Не завиждайте, пък и няма защо. По-често се усмихвайте и минаващите ще ви се усмихнат, близките също, а и самият живот.
22. Ако искате да ви уважават, с уважение се отнасяйте към другите. На доброто отговаряйте с добро, на злото отговаряйте с безразличие. Човекът, причинил зло, повече ще страда заради това, че не си обърнал внимание на това.
23. Не пийте. Алкохолът погубва организма, мозъка и душата.
24. В никакъв случай не съжалявайте, това е излишно. Всичко, което се случва по волята на Духовете, е за добро.
25. Слушайки хубава музика, вие се очиствате от негативната енергия, натрупана през деня. Музиката е своеобразна медитация, способна да създаде у вас чувството за хармония със самия себе си.
26. За да олекне на душата ви, да не ви притиска сърцето, плачете…
27. Ако чувствате, че ситуацията, в която сте попаднали, е нерешима, вдигнете ръката си по-високо, след това силно я пуснете с думите „Махай се оттук!“ и помислете още веднъж.
28. Ако чувствате, че не ви е добре и че нещо ви тревожи, започнете да изпълнявате плавни движения с тялото във вид на танц. Така ще върнете енергията си в предишното русло и ще очистите ума си от страданията.