Михаела Филева влиза в ролята на Есмералда на Царевец тази събота

За очарователната поп певица Михаела Филева Есмералда е дебютна роля в мюзикъл. Родената във Велико Търново поп изпълнителка ще зарадва своите многобройни почитатели, които ще могат да я аплодират в нейното ново артистично амплоа в „ЕСМЕРАЛДА – ПАРИЖКАТА СВЕТА БОГОРОДИЦА“ / Notre-Dame de Paris (musical) на Старозагорската опера. Спектакълът от програмата на Фестивал „Сцена на вековете“ – Велико Търново e на 26 август, събота, от 20,00 ч.
„За мен е чест, удоволствие и голям късмет да градим образи с прекрасните колеги. Между нас има огромна eнергия, работим с желание и любов и съм сигурна, че този наш плам ще стигне до публиката“, споделя певицата.
Борис Тасков ще бъде в ролята на Квазимодо, Николай Моцов – в ролята на Грeнгоар, Марин Русинов- в ролята на Фроло. Участват още Димитър Райчев /Феб/, Гергана Николаева /Фльор де Лиз/, Денис Бояджиев/Клопен/, оркестър, рок група, хор, балет, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”.

В спектакъла участват и децата от проекта на Държавна опера-Стара Загора „Ние сме музиканти“-  Христослава Колева и Иван Бакоев – новите обаятелни звезди-деца. На 19 април тази година слънчевите деца Христослава и Иван дебютираха в мюзикъла „Есмералда-Парижката Света Богородица” на сцената на  зала 1 на НДК в столицата. “ Дават чувство за непорочност като ги гледаш, за усмивка, за покой, за баланс” – коментира Михаела Филева. Христослава и Иван са любимци на целия състав на мюзикъла!