Проф. Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора:“През септември се очаква да бъде изградена хеликоптерна площадка в старозагорската университетска болница“

В ход е мащабна инвестиционна програма в лечебното заведение

През месец септември се очаква да бъде изградена и лицензирана хеликоптерна площадка за целите на въздушен медицински транспорт на територията на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Това обяви в ефира на Радио Стара Загора изпълнителният директор на лечебното заведение проф. Йовчо Йовчев. Той обясни, че до момента са свършени част от необходимите предварителни дейности в тази посока, а до края на август се очаква да бъде изготвен проектът за изграждане на площадката. 

Проф. Йовчев съобщи, че е в ход мащабна инвестиционна програма на територията на старозагорската областна болница. Ремонтът на спешното приемно отделение към момента се бави от фирмата-изпълнител, но се очаква до края на октомври дейностите да бъдат приключени. 

Проф. Йовчо Йовчев каза още, че са предвидени ремонти на пет основни звена и откриване на две хибридни зали в лечебното заведение.

Източник: Радио Стара Загора