Николай Диков:“Да заразяваме с добро!“

Николай Диков:“Да заразяваме с добро!“

Целият фейсбук е залят от насилие, агресия, конспирация, фалш, което има своя смисъл дотолкова, че да се даде гласност на процеси и събития, за да се покаже, че ни има като общество и да е ясно, че има граници, които не трябва да бъдат прекрачвани!

За съжаление виждам, че това има и своите отрицателни страни, защото злодеянията се катализират и зачестяват.

Затова се обръщам към всички мои приятели, а и към всички, които се открият в този призив. Нека да започнем да споделяме доброто! Този добър пример или случка, която ни е направила впечатление, това, което сме видели, сторили и чули, нека споделим, разкажем и покажем …

Нека заразяваме с добро !!!

Ако смятате, че идеята е добра нека я доразвием заедно!“

Ден след публикацията Николай Диков написа втори пост:

Радвам се, че написаното от мен бе разбрано и прието положително от толкова много хора. Идеята ми бе и продължава да е, че Доброто може да ни обедини, да се покаже, да бъде за пример. Монетата винаги има две страни, а сякаш по-тъмната сега е взела превес.

Смятам, че със споделянето на доброто, ще се получи добър баланс, ще се даде посока, а всеки може да си избере своето. Получих и много прекрасни идеи за това как да доразвием всичко дотук. Щастлив съм, че това, което започнах ще продължи своето развитие и ще премине в общностна група на добрините.

Благодаря на Георги Димитров, чиято заслуга е и логото и на Росица Ранчева, на абсолютно всички, които харесаха, споделиха, подкрепиха, направиха ценни предложения, посочиха добри примери, защитиха една спонтанна идея, за да продължим напред.

Очаквам скоро добрият пример (човешки, обществен, институционален), да се превърне в постоянна кампания в социалните мрежи, но още повече да бъде част от всеки един от нас и ежедневието ни.
Предай (доброто) нататък..!“
PS: Електронният вестник „Долап.бг“ поема с готовност ангажимента да отразява всички добри новини, да разказва за всички добри примери.

Адрес: rosirancheva@ abv.bg или на телефон 0886/ 153 628