Ангелите и демоните са извънземни: Какво казва Библията за НЛО?

Може би съществува съвсем реална духовна област отвъд нашите сетива

Вашингтон започва да се отнася сериозно към съобщенията за неидентифицирани летящи обекти (НЛО), които Пентагонът сега обозначава като неидентифицирани въздушни феномени или НВФ. Има дълга история на такива наблюдения и увеличаването на броя на тези наблюдения може да е знак за предстоящи неща. 

Наистина ли сме посещавани от извънземни или всичко това е просто куп глупости? Може да има и друго, по-плашещо обяснение.

Миналата седмица се проведе изслушване в Конгреса относно НЛО, на което е представена нова и шокираща информация от трима информатори на Пентагона, които свидетелстват за извънземни кораби, които не се подчиняват на законите на физиката. Според тях американското правителство крие фактите.

Дейвид Груш, бивш офицер от разузнаването, свидетелства, че правителството на САЩ разполага с „непокътнати и частично непокътнати“ извънземни превозни средства, а в някои от тях са открити нечовешки „биологични вещества“. Бившите военноморски пилоти Дейвид Фравор и Райън Грейвс твърдят, че са забелязали извънземни превозни средства по време на тренировъчни мисии, някои от тях „всеки ден в продължение на поне няколко години“ и “ по думите им технологията, с която са се сблъскали, далеч превъзхожда всичко, с което са разполагали.

След това изслушване група депутати поиска от председателя на Камарата на представителите да сформира комисия, която да разследва правителствените програми, включващи НЛО. По-конкретно те поискаха „правомощия за призоваване“ за събиране на информация, за да изпълнят американските конституционни, законодателни и надзорни функции.

Е, има много съобщения за странни обекти в небето, датиращи от древни времена.

Историкът Йосиф Флавий пише за мистериозно зрелище, което се случило над Израел през 70 г. след Христа. „Виждаха се колесници и отряди от войници в доспехи, които се движеха сред облаците“, пише Йосиф Флавий. Тези събития са били многобройни из цялата страна като „въоръжени батальони, които се движат през облаците“ и с „голям шум“ предизвикват „земетресения“. През последните хилядолетия са регистрирани и много други случаи на необясними НВФ.

Неотдавна в Америка след Втората световна война броят на наблюденията на НЛО рязко нараснал и в резултат на това американското правителство сформирало редица работни групи за разследване. Може би най-известният инцидент се случва през 1947 г., когато служителите на военновъздушното поле в Розуел откриват отломки от „летящ диск“. През 1994 г. обаче в доклад на Военновъздушните сили на САЩ се заключава, че отломките са от свръхсекретен балон за наблюдение на ядрени опити.

НЛО/НВФ отдавна вълнуват човечеството. Не се отхвърля възможността да сме посещавани от извънземни. Освен това има неща, които петте сетива (зрение, обоняние, допир, вкус и слух) не могат да разберат, и те може да са реални, като например радиовълните. Може би съществува съвсем реална духовна област отвъд нашите сетива. Можем да ги наречем извънземни, ангели, демони или другояче. 

Повечето религии разглеждат тази духовна реалност. Със сигурност евреите, мюсюлманите и християните имат богата история с многобройни доказателства за духовни ангажименти. 

Юдеите и християните ще си спомнят в 2 Царе 2:11, че Илия се издига на небето като вихър на борда на колесница, теглена от огнени коне. Дали това е било НВФ? Дали многото споменавания на ангели в Библията са стари приказки?

Преди години евангелистът Били Греъм пише книгата „Ангели: Тайните агенти на Господ“. В нея той описва много разкази от първа ръка за взаимодействие на ангели с хора. При търсене в уебсайта на Амазон може да се намерят много книги, които свидетелстват за реалността на ангелските същества.

Разбира се, хората от много вероизповедания разбират, че Божият враг, Сатаната, е съвсем реален и неговата армия от демони не е за пренебрегване. Исус се е справял с демони, които са разбирали истинската Му самоличност и са се подчинявали на заповедите Му.

Днес демоничната армия на Сатаната е много активна. Те се проявяват чрез различни практики като гадателство, магьосничество, ченълинг и вълшебство (Второзаконие 18:10-12). Те мамят, атакуват човешкия ум с цел контрол и използват силата си, за да пленяват хора, особено видни.

Някои читатели ще отхвърлят възможността за съществуването на духовни същества – ангели и демони, които се борят за контрол. Много от нас обаче приемат, че има много неща, които не разбираме. 

Дали извънземните изследват Земята или вече са сред нас, все още не е официално потвърдено. Това, което не буди съмнение за много от нас, е духовната битка между силите на Бога и Сатаната, която се засилва. 

Всъщност предизвикателствата, с които се сблъскваме днес – пандемии, природни бедствия, излязла извън контрол престъпност, войни и други – вероятно са повлияни от духовния свят, който ни води към пророческия край на времето и може да се прояви като рязко увеличение на наблюденията на извънземни.

Източник: VESTI