Младите старозагорски туристи участваха в преход „По стъпките на Стоил войвода“

През изминалата седмица Юношеският туристически клуб- Стара Загора участва в преход „По стъпките на Стоил войвода“

Проявата бе посветена на бойната чета на един от известните сливенски войводи – Стоил Иванов Учков. Всеки ден от прехода научавахме много за историята на местата, през които минавахме.

Изкачихме връх Вида и се насладихме на панорамната гледка, която той предлага. Исторически беседи слушахме на местностите Кушбунар и Мечата поляна, в село Нейково, заслон Вардата и всяка друга забележителност, покрай която минавахме, заслужила мястото си в историята. Посетихме село Жеравна, фестивала на Етносите, багрите и котленския килим в Котел и водопада Сини вир.

Прекарахме три пълноценни дни, през които научихме и видяхме много, починахме си от ежедневието, забавлявахме се и се върнахме с много положителни емоции.

Благодарни сме на ТД „Стоте войводи“ гр. Сливен за поканата, приятелското отношение и добрата организация!

За първа година в Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка“ ще участва и Юношеският туристически клуб – Стара Загора. Всички малки и големи гости на събора ще могат да участват в демонстрациите в палатковия лагер. Ще има много снимки, лекции и разказани истории от младежите за планината и походите.

Долап.бг