Тема с продължение:

Премиерът Николай Денков: Народните представители да приемат правилните закони, които защитават жертвите!

Причина за спешните мерки е поредният случай на агресия срещу млада жена и липсата на адекватни действия от страна на правосъдната система. „Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресечем настъплението на агресията и болката в нашия живот“, заяви акад. Денков в началото на редовното правителствено заседание днес – 2 август 2023 г.
Премиерът акад. Николай Денков възложи на четирима министри – на вътрешните работи, на труда и социалната политика, на правосъдието и на образованието и науката, да предложат мерки срещу агресията. В срок от една седмица те трябва да идентифицират неработещите механизми за справяне с насилието в управляваните от тях сфери и да посочат какво трябва се предприеме, включително в системи извън изпълнителната власт, за да се обърне негативната тенденция. Причина за спешните мерки е поредният случай на агресия срещу млада жена и липсата на адекватни действия от страна на правосъдната система. „Време е всеки от нас да поеме своята роля и отговорност, за да пресечем настъплението на агресията и болката в нашия живот“, заяви акад. Денков в началото на редовното правителствено заседание днес. Премиерът подчерта, че органите на реда трябва да използват сила само когато е необходимо, а в останалото време да бъдат „сила на доброто“. „Който не разбира разликата, няма място в МВР“, заяви министър-председателят. Акад. Денков призовава народните представители да приемат правилните закони, които защитават жертвите и не оставят вратички за измъкване на насилниците. Политиците трябва да дават положителен пример, а не публично да се държат агресивно, подчерта още премиерът. Той се обърна и към прокурорите и съдиите, от които се очаква да използват правомощията си, за да защитят жертвите, а не насилниците. „Хората искат правосъдие, а не апатия и безразличие към човешката болка“, категоричен беше министър-председателят.
Той прикани родителите и учителите да дават личен пример: „Една ваша добра постъпка, която да се запомни за цял живот, е по-важна от десет урока по морал.“ Според акад. Денков медиите и популярните личности в социалните мрежи също могат да помогнат в борбата с агресията, като показват доброто и красивото, вместо да рекламират насилието.

Берое в помощ на малтретираното момиче от Стара Загора и с призив – СТОП на насилието!

„Ние от „Берое“ вярваме, че насилието няма място сред българското общество. Осъждаме остро всяка една проява на такова и не можем да толерираме подобно поведение. Преди няколко дни „на светло“ излезе случай, който разтърси цяла България. 18-годишно момиче беше малтретирано, нарязано с макетно ножче, със счупен носа, а косата й – остригана…

Берое“ е символ на Стара Загора и се грижи в нашите съграждани да се възпитават идеалите на спорта, честността и взаимопомощта. Точно затова „Берое“ реши да инициира кампания, с която да помогне на пострадалото момиче!

Десет процента от печалбата от продадени билети за следващия ни домакински мач срещу „Крумовград“ ще бъдат дарени на пострадалата! За да може кампанията ни да бъде успешна, се нуждаем и от Вашата помощ – нашите фенове и съграждани!

Елате на стадиона, подкрепете „Берое“, а „Берое“ в бъдеще ще подкрепя Вас, като продължи да бъде стожер на вековните ценности, които сме изградили!

Само заедно можем да се справяме с трудностите и неправдите!

Очакваме ви в понеделник (7 август) от 21:15 ч. в Храма!“, призовават от клуба.