Зорница-София Попганчева: „Нека ремонтираме системата. Заедно можем!“

от стената във Фейсбук на Зорница-София Попганчева /БГ режсьор/
Така е била всяка четвърта жена в България. Вашата може би също.
Вашата сестра, дъщеря, майка, баба – поне една от четирите, някога е изглеждала така и вероятно не ви го е казала. Нито ще ви го каже. Защото повечето телесните повреди минават, но тези, в душата, които отсъстват от българския закон – не минават никога. Затова често мълчим.
Тези дни покрай т.нар. “инцидента” с “пострадалата” в Стара Загора научих, че извращенията и хваленето с тях са на “мода” в България. Видеа на подстригвани и снимани момичета и жени (това било хит в Стара Загора), събличани, бити, (ако детето ви неистово не му се ходи в училище, моля разпитайте го!)… и публичните онлайн заплахи “жените да си траят, че 400 им били малко”, които следим с ужас във фейсбук дори с е г а, в тези страшни дни… Това, драги сънародници, е мода у нас:
Системното б е з н а к а з а н о насаждане на страх и тиражиране онлайн на извращения и садизъм в България. Браво полиция, магистрати, политици, родители, браво.
Мълчах на митинга пред “съдебните” палата вчера. Но спирам да мълча. Нека ремонтиране системата. Заедно можем!
1. ИСКАМ съществуващата у нас “кибер полиция” (научих че имало такава!) да се активизира, да обясни на всички как се подават искове, от отделни лица или от организации, за да се преследват, глобяват и наказват: лица-мъчители и лица, постващи онлайн съдържание със заплахи, унижения и садизъм и/или хвалейки се с такъв (вж в коментари).
Досега само Елза Чинкова наказа лице с такова публично говорене с уволнение, а тя дори не е полицай. Полиция, вземете пример от инж. Чинкова, нашия герой.
2. ИСКАМ тримата старозагорски съдии, прокурора и медика да бъдат дисциплинарно уволнени, но и да бъдат с ъ д е н и. ВСС, моля ви, свършете нещо достойно, за да се разграничите от произвола. Защото отделни съдийски решения обричат българите на живот в страх, пускайки на свобода доказани престъпници или влачейки дела с години – това х р а н и злото с б е з н а к а з а н о с т (каква е беше присъдата на убийците на Милен, а на двете момичета на кръстовището, а на жената в куфар?). Нула толерантност.
3. ИСКАМ нула толерантност към изрода с макетното ножче. Нали четохте, обяснението на съдията Тодорова: при “леки телесни повреди” не се брои рецидив. Да, точно така: ако някой нареже с макетен нож 20 различни жени това не го прави рецидивист (според закона в Република България!) ако медиците ги определят за “леки телесни повреди”.
4. ИСКАМ пълна подкрепа и от институции (не само от граждани!) за момичето жертва. Защото при “леката телесна повреда” жертвата с а м а трябва да си води (и плаща) делата.
5. НАЙ-ВАЖНОТО: ИСКАМ веднага да се отвори Закона за домашното насилие и да се прегласува с клаузите не само при семейно съжителство и за “насилие чрез физическо бездействие”, така че да помагат от утре на такива като Дебора от Стара Загора. И повече никакви лигавщини на БСП и Възраждане няма да слушаме или търпим. Прегласуване на ЗЗДН веднага!
Уточнение: тази снимката е след неволен инцидент на снимачната площадка на филма “Воевода”.
Но АЗ СЪМ ВСЯКА ЧЕТВЪРТА ЖЕНА в България и съм изглеждала по подобен начин.
И сега като гражданин, жена и майка си ИСКАМ своето право защитено от политиците и от държавата, на които плащам данъци. Действайте!!