Най-малките старозагорски „Искрици“ завоюваха първите си успехи

Сезонът привърши, залите в читалище „Св. Климент Охридски 1858“ Стара Загора утихнаха и само единици все още прииждат и продължават да репетират…Сега настъпва лятото и безброй сцени остават отворени , за да могат талантите да представят това, което са научили и да се изявят .

В тези срещи притичват и най-малките и не мога да сдържа любопитството си:

  • За къде се готвите? Какво предстои?

И ето как ни представи вълненията ръководителката на тези малчовци:

  • Аз съм Искра Карнолска и съм ръководител на Вокална студия “Искрици”. Подготвяме се за една изява, в която да обявим на света, че и ние можем.

След няколко дни разговорът ни продължава вече със спокойни, уверени и щастливи от постигнатото….

Взехме участие в Международния младежки фестивал на изкуствата “Музите”, който се проведе в гр.Созопол.
В раздел поп и рок музика най-малките “Искрици”,
които са 4-годишни (!!!) изпълниха 2 песни -“Рожденичка принцеса” и “Песен на Водата” по музика на Маргарита Шоселова и текст Мая Дългъчева.
Грабнаха сърцата на журито и публиката и бяха възнаградени с наградата „Изгряващи звезди“.

Децата са много талантливи и аз съм пристрастна към всяко тяхно изпълнение, независимо от критичността, с която ги проследявам и подготвям, но това, което направиха в Созопол впечатли всички. От сърце ги поздравявам и им пожелавам едно хубаво лято. А на есен ще се срещнем и ще продължим напред
Благодаря и на всички родители за
търпението, всеотдайността и разбирането. Благодаря за подкрепата през цялата година и сега на конкурса. Мисля, че си заслужаваше труда и търпението и труда ни през цялата година. Това ни дава криле да продължим напред – децата, родителите и ръководителите. Благодаря на всички! Хубаво лято!

Гина Михайлова