Три училища от Стара Загора са сред стоте най-добри училища в България за 2023 г. според задължителната матура

ГПЧЕ”Ромен Ролан”,  ППМГ”Гео Милев” и Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ са сред 100-те най-добри училища в страната в Класацията на вестник Дневник. Тя е базирана на резултатите от изпита по български език и литература в 12 клас, на който тази година се явиха 45 890 зрелостници от близо 700 училища (таблицата със 100-те училища е по-надолу в текста – бел. авт.). Данните са получени от Министерството на образованието по Закона за достъп до информация.

Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ е на 20-то място. Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев“ е на 61-во място.  Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ е на 97-мо място.

Подредбата се основава на факта, че това е единственият изпит, който всички ученици държат при завършване на средното образование и може да помогне на семействата за решението в кое училище да кандидатстват седмокласниците през следващата учебна година.

Цялата статия и класацията може да видите тук

https://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/obrazovanie/2023/07/21/4505830_stote_nai-dobri_uchilishta_v_bulgariia_za_2023_g/?ref=most-read-dnevnik