Узана поляна Фест 2023 г. за осми път край Габрово

От 21 до 23 юли в местността Узана край Габрово ще се състои осмото издание на фестивала Узана Поляна фест, чийто организатор е Община Габрово. Събитието поставя във фокуса си зелените идеи и подкрепя екологичния начин на живот, добрите практики и единението с природата, съобщават организаторите.

Фестивалът отново ще изненада сетивата, ще освежи мислите и ще даде възможност да споделите знания, усмивки и приключения. Тематичен акцент на Узана Поляна фест тази година е климатът, промените в него и адаптацията към климатичните явления. Форматът на Узана Поляна фест през 2023 година ще включва специализирани зони за различни екологични преживявания – изложение и базар на био и домашно приготвени храни, занаятчии, локални производители и програма от музика, духовни практики, арт работилници, концерти, лекции и демонстрации на различни зелени идеи и решения, допълват от Община Габрово.

За първи път в Узана Поляна фест ще бъде обособена зона за зелени стартъпи – място, където технологиите, откритията и иновациите ще се срещнат, за да осъществят партньорства и да представят своите идеи.

Трите фестивални дни ще бъдат допълнени от преходи в планината, астрономическо наблюдение на звездното небе, училище за народни танци, младежка зона, детски център и мини футболен турнир.

Музиката на Узана Поляна фест отново е в две концертни вечери. В петък публиката ще се срещне с Latino Kopeles, Greesh, Нина Николина и Калин Вельов, а съботната вечер ще бъде озвучена от Вероника Тодорова и оркестър „Дианополис“, НеСтеНиЧували, No More Many More, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени. В неделя на сцената ще излязат фолклорен ансамбъл „Габровче“, за да поведат традиционното узанско хоро, информират още организаторите.

Трите фестивални дни ще бъдат допълнени от преходи в планината, фермерски пазар, арт работилници, зона за духовни практики, младежка зона, детски център и мини футболен турнир. За проявата има организиран обществен транспорт, като автобусите вечер ще изчакват края на концертите, за да извозят желаещите до Габрово, допълват организаторите.

Екологичният фестивал Узана Поляна се организира от Община Габрово за осми път и е част от „зелените“ инициативи, посветени на опазването на природата.

https://uzanafest.gabrovo.bg/2023/02/28/festivalno-lyato-2023/#

https://www.facebook.com/uzanapolyanafest/