Илинден – 20 юли. Молитва към пророк Илия

Илинден – 20 юли. Молитва към пророк Илия
Илинден е един от най-тачените църковни празници, който се свързва и с молитвите на вярващите за омилостивяване на силите на природата, от които зависи плодородието. На пророк Илия се приписва небесна мощ и сила. Той управлява небесните огньове, гръмотевиците, светкавиците, дъжда, който може да напои напуканата и зажадняла земя, но може и да удави с порой онези, които са забравили небесните повели и са натрупали агресия, неблагодарност, лъжи и грехове. На този ден стават многобройни чудодейни изцеления със силата на светената вода, заредена с небесната мощ и енергията на пророк Илия.
За здраве, плодородие, късмет и пречистване освен църковните традиции и обичаи, можете да работите и с енергията на тази молитва към пророк Илия. Може да си осветите сами съд с вода, която да ви зарежда със здраве, спокойствие и сила.
„Със смирение и вяра се обръщам към небесната същност на онзи, когото наричат пророк Илия. Аз съм (трите имена, дата на раждане, посочете къде се намирате). Призовавам мощта на небето, силите на стихиите Огън и Вода, за да се пречисти атмосферата на моето населено място (назовете го) от всичко негативно, вредно, болестотворно, ненужно, спиращо развитието на устремените към промяна и напредък.
Моля за хармония и благодат не само за себе си, за моето семейство, работа, близки и приятели, но и за цялата ми страна. Нека да възтържествува справедливостта. Нека всичко неуравновесено да бъде неутрализирано, ако ние, хората, не сме го призовали сами и не сме избрали да му служим съзнателно.
Моля енергията на пророк Илия да разкъса пелената на мрака и да изчисти всички непоискани вредни намеси, които ни пречат да бъдем себе си и да вземем сами своето решение как да продължим живота си. Нека бъде това, което е предопределено да бъде – за мен, за дома ми, за народа ми. Нека силата и енергията на Небето да ни дадат онова, от което се нуждаем сега, в този момент, за висшето ни добро, Да бъде!“
Н. Ничева „По пътя на спиралата“