И този уикенд безплатен градски тур споделя „Неразказани истории по правите улици“

Тази събота – 22 юли 2023 г., от 9.30 часа е началото на безплатен градски тур от поредицата „Стара Загора – Неразказани истории по правите улици“. Темата ще бъде „Невидимата Августа Траяна“. Началната спирка е Регионален исторически музей.

По време на обиколката ще бъдат посетени паметниците, маркиращи античната Августа Траяна. Екскурзовод на пътешествието в миналото ще бъде Мария Камишева, уредник в отдел „Антична археология“ на РИМ – Стара Загора. Тя ще поведе участниците в тура към южната порта на античния град, за да видят гробищната църква и галерията. В рамките на час и половина любителите на историята и културното наследство ще се пренесат в периода на Античността и ще научат вълнуващите и неразказани истории на Стара Загора.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98, на email office@visitstarazagora.bg, на сайта www.visitstarazagora.bg или https://forms.gle/SHZ4HKCfMSTQMjsj8.

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център се осъществява с подкрепата на Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Участниците в градския тур получават талон за отстъпка в  Selva coffee house & dinner, Select garden Stara Zagora, Ресторант „Щастливеца“ и „Джордани клуб“ – Стара Загора.–

Красимира Кънева – Пенкова

Експерт „Връзки с обществеността“