17 юли Новолуние в Рак в 21:31 часа – любопитно

17 юли Новолуние в Рак в 21:31 – това е най-семейният знак на Зодиака и означава, че следващият лунен месец ще се съсредоточи върху теми, свързани със чувствената сфера, проблемите на недвижимите имоти и местожителството, раждането и възпитанието на деца, отношенията с родителите.

В първия лунен ден кармичните лунни възли ще навлязат в знаците Овен – Везни. Това значително астрологично влияние ще определи мотивите и действията на много хора. Темата за взаимоотношенията на всички нива: лични, бизнес, обществени, дипломатически, международни, излиза на преден план за дълъг период от време.

Новолунието на 17 юли е в опозиция с ретрограден Плутон и хармонични аспекти с ретрограден Нептун и Уран. Всички висши планети участват в конфигурации с това новолуние, те ще донесат нови сценарии и нови правила на играта във всички сфери на живота. Предвид факта, че лунните възли сменят знаците, в комбинация с всичко това може да доведе до неконтролируеми промени, да даде странни обрати на съдбата, да засили необичайните способности на хората и да покаже специални таланти, включително астрология, парапсихология, ясновидство, всички видове езотерични науки и нетрадиционни методи за духовно развитие.

Луната в Рак има силен статут. Символично, новолунието в тази зодия носи обновление в личния ви живот, дома и семейството. Разбира се, много зависи от личния хороскоп, но общият енергиен фон на новолунието в Рак все пак е по-скоро в положителна посока. Основната препоръка е да не се съпротивлявате на новите неща, които идват в живота ви. Емоциите преливат, трудно се управляват, а това е вредно за организма.

Обхватът на разрушителните емоции е голям: гняв, обида, ревност, страх от отговорност, уязвимост или позицията на вечно дете, съмнение в себе си, страх от промяна, съжаление, вина и срам, завист и т.н. Всички тези емоции могат да разрушат тялото и душата. Но никога не е късно да започнете да работите върху себе си, за да подобрите способността си за самоконтрол. Новолунието в Рак е идеално за това. Аспектите с по-високи планети ще ви помогнат да постигнете добър резултат, ако се постараете.

Знакът Рак се свързва с Родината, корените, предците. Промените, настъпващи в обществото, принуждават всеки от нас да погледне по нов начин на събитията, случващи се в страната и света, да преразгледа своите принципи и убеждения. Новолунието в Рак засилва чувството за национална идентичност, обединява общото наследство, традиции, история и желанието да се защитават интересите на родината. Хората, които са далеч от родното си място, от дома си, изпитват спешна нужда да се върнат поне за малко.

Енергиите на новолунието в Рак допринасят за помирението, хармонизирането на семейните отношения, романтичните връзки. Основното нещо е да изберете правилните думи и да не се страхувате да покажете истински чувства, да се грижите за роднини и приятели. Определено ще намерите някой, който е психологически подходящ за вас и за когото вие сте подходящи. Усилията ви ще бъдат възнаградени и ще останете доволни.

Първите дни след новолунието са подходящи за краткосрочно планиране, стартиране на нови проекти, особено ако са свързани със семеен бизнес и други въпроси, към които роднини или съпрузи проявяват интерес и участие. През този период интуицията се засилва, така че може да дойде важна и необходима информация, ще се появят отговори на вашите въпроси.

От 23 юли започва периодът на ретроградна Венера, на фона на нарастващата Луна, този транзит е благоприятен за нов кръг в съществуващите отношения, възобновяване на контакти с бивши партньори, връзки със стари приятели. Вашите начинания ще бъдат подкрепени от самата Вселена. Не отлагайте за по-късно, ако притесненията ви засягат хора от миналото, ако не в този лунен месец (17 юли – 16 август 2023 г.), тогава тази тема ще отиде в сянка за дълго време, ще стане повече трудно е да се внесе нещо важно в него.

Новолунието в Рак ще ви помогне да решите от какво наистина се нуждаете за комфортен живот, ще повдигне приоритетни теми, свързани с вашата личност, себереализация и вътрешен живот. Всички хора, с които общувате по един или друг начин, изострят чувствата и емоциите ви. Време е да помислите за себе си, за плановете си и тяхното изпълнение, както и как да постигнете баланс между семейния и социалния живот.

Новолунието в Рак насърчава вдъхновението, много хора на изкуството имат творчески подем, засилват се нежните чувства, способността за възприемане на най-фините влияния и импулси, което насърчава създаването на красиви произведения – музика, картини, сценарии, стихове и др. ., способен да шокира обществото до дъно.

Най-чувствителни към новолунието в Рак са представителите на кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни, Козирог. Времето на ярки и съдбоносни събития от различен характер, които ще се помнят дълги години. На първо място, Раците усещат положително влияние, животът се променя към по-добро, настъпва необходимо пренастройване във всички области на живота.

Овен, Везни и Козирог поемат интензивни енергии от Новолунието на 17 юли. Нервност, лошо настроение, намалено благосъстояние, загуба на бдителност и подкрепа от близки – това ще трябва да се изправи в дните на новолунието в Рак. Ако има хронични заболявания, препоръчително е да се подложи на поддържаща терапия, за да се избегне обостряне на заболяванията. Не трябва да си поставяте трудни цели и тогава много неприятности ще заобиколят.

Под какъвто и знак на зодиака да сте родени, опитайте се да прекарате новолунието на 17 юли в кръга на близки хора, близо до водата. Ако е възможно, оставете настрана професионалните дела за един ден и се погрижете за личния си живот, решаване на семейни въпроси, дома или отидете на село. Това ще ви помогне да презаредите положителна енергия за целия лунен месец

Ивелина Рускова