ГПЧЕ „Ромен Ролан“ води класацията на приема на седмокласниците в Стара Загора

Гимназията за преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) „Ромен Ролан“ отново води класацията по прием на ученици след завършен седми клас. Класирането показва, че общият среден максимален бал за училището е 495 точки.

На второ място,само с 5 точки разлика, се нарежда Профилирана природоматематическа гимназия (ППМГ) „Гео Милев“ с общ максимален брой точки 490.

Трета по максимален бал е най-младото училище в региона – Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи (ПГКНМА)„Проф. Минко Балкански“ с 470 точки.

Четвъртото място в класацията е за Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ – 446.50 точки.

На пето място в класацията е Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Петрович Павлов“ с 444 точки.

Шеста е Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ с 442 точки.

От 13 до 17 юли, всички приети ученици трябва да се запишат в училищата, в които са приети или да подадат документи за участие във второто класиране.

Второто класиране ще бъде обявено до 19 юли. След това между 20 и 24 юли ще бъде отворена процедурата по записване, както и подаването на заявление за участие в третото класиране. 

От Регионалното управление на образованието припомнят, че ако седмокласниците са приети по първо желание, следва да се запишат в училището, в което са приети. В противен случай губят мястото си; Ако са приети по второ или следващо желание, следва да отидат в училището, в което са приети и да се запишат или – да подадат заявление за участие във второ класиране. Ако това не се направи, кандидат гимназистът губи мястото си и не участва във второ класиране. Желанията за участие във второто класиране не се пренареждат; Ако не са класирани по нито едно желание автоматично участват във второ класиране; Ако са класирани в професионална паралелка е необходимо да се представи медицинско свидетелство при записването. Ако не се представи при записването, се губи мястото в класирането.

Според Татяна Димитрова, началник на Регионалното управление на образованието, не се налага закриване на паралелки в училищата в Старозагорска област.

Долап.бг