Лятното турне на „АВВА Simphonie 2023“ започва от Стара Загора

Музиката на ABBA ще звучи в целия си блясък в национално турне на Плевенската филхармония

Музиката на легендарната група ABBA ще звучи в целия си блясък в национално турне на Плевенската филхармония. Това обяви маестро Георги Милтиядов – диригент на концерт-спектакъла „ABBA Symphоnie 2023“.

Солисти  на „ABBA Symphоnie 2023“ са чаровните и талантливи Люси Дяковска и Милица Гладнишка. Люси е по-експресивната дама на сцената, докато Милица – по-замечтаната, а гласовете на двете прекрасни певици темброво си пасват изключително добре, отбелязва маестро Милтиядов. Отделно от това всяка от певиците с нейната лудост и артистичност вдига на крака публиката, изтъкна той, впечатлен от реакцията при първите концерти.

”Получих удоволствието да вляза много дълбоко в музиката на ABBA и да я адаптирам за симфоничен оркестър. По своя преценка аранжирах и беквокалите, които се изпълняват от певци на хор ”Гена Димитрова”. Убеден съм, че след Плевен, и в другите градове, в които ще гостуваме, музиката на ABBA ще звучи в целия си блясък”, подчерта Милтиядов.

На диригентския пулт ще бъде маестро Найден Тодоров. Идеята за тази продукция е на директора на Плевенска филхармония Любомир Дяковски. Посветена е на 70-годишнината на оркестъра. С нея музикантите имат амбицията да обиколят България.

Началото – 10 юли е на Летен театър в Стара Загора; 12 юли – Артиум Център в Несебър; 13 юли – Летен театър в Бургас; 14 юли – Етнографски комплекс „Дамасцена“; 17 юли – Летен театър „Бунарджика“ – Пловдив; 27 юли – зала „България“ в София; 1 август – Летен театър, Велико Търново и 20 септември – Драматичен театър – Силистра. Входът за деца до 6-годишна възраст е свободен.

Борислава ЛАЗАРОВА