С тържествена церемония ОУ „Кирил Христов“ изпрати седмокласниците си

С общ празник на 3 юли 2023 г. в двора на ОУ „Кирил Христов“- Стара Загора 140-те седмокласници от петте паралелки, ръководният екип на училището, начело с директора Господин Балъкчиев, преподаватели и родители отбелязаха тържествено завършването на учебната година и връчването на учениците на свидетелствата за основно образование. В слънчевото утро най-големите възпитаници на учебното заведение се сбогуваха изключително емоционално с любимите си класни ръководители Пламен Михалев, Албена Мечева, Недка Атанасова, Митко Коцинов и Валерий Първанов. Сърдечни поздрави към седмокласниците отправиха директорът на ОУ „Кирил Христов“ Господин Балъкчиев и заместник-директорите Марияна Йотова и Пенка Манджукова. Гости на тържеството бяха г-жа Иванка Сотирова- омбудман на община Стара Загора, г-жа Пенка Апостолова – директор на ДГ 35 „Свобода“, както и г-жа Галина Николова – председател на Обществения съвет, които, от своя страна, приветстваха ръководството на училището, учителите, учениците и техните родители с успехите по време на обучението им и с достойното представяне на националното външно оценяване в края на седми клас.

За постигнати отлични резултати директорът г-н Балъкчиев връчи специална награда на ученика Виктор Донев от VII „в“ клас – за максимален резултат от 100 т. на НВО по английски език, над 90 т. на НВО по български език и литература, 90 т. на НВО по математика и отлично представяне на Националната олимпиада по история и цивилизации с оценка 5,50. Със специални награди за високи постижения на НВО по български език и литература бяха отличени Кая Иванова (98,5т.), Даная-Мария Иванова (98 т.), Полина Добрева (97,5 т.), а на НВО по математика – Петко Димитров (94,75 т.), София Янева (92,75 т.) и Антония Анастасова (90,5 т.). Ръководството поднесе награди и грамоти и на класните ръководители на завършващите седмокласници за положения труд през годините и постигнатите успехи.

Цветя, балони, украсена сцена, хавайски венци, усмивки и сълзи от вълнение, носталгия по хубавите отминали дни в училището, удовлетворение от постигнатото и трепетно очакване на предстоящото изпълваха атмосферата с неповторимо очарование в този дългоочакван ден. Тържеството започна ритуално с посрещането на училищното знаме и химна на Република България. Водещите Александра Димитрова и Виктор Вълчев от VII „в“ клас дадоха думата за празнично слово на Елица Велева от VII „б“ клас, както и на Йоана Петрова и Никол Вълкова от VII „г“ клас. „Дълбок поклон за вашата упорита работа, за това, че ни подарихте част от сърцето си, изразходвахте енергията си, но ни научихте да бъдем достойни хора. За вашия неизчерпаем труд и безгранично търпение, за вашата светла вяра в способностите на всеки един от нас, за вашата мъдрост и желание да ни помогнете ви казваме едно огромно „Благодаря“. Щастливи сме, че имахме учители като вас, винаги ще имате специално място в сърцата ни“, сподели с вълнение Елица. Към учителите се обърнаха също Йоана и Никол, които подчертаха, че дължат много на преподавателите си от ОУ „Кирил Христов“ – не само в сферата на образованието, но и защото са ги научили да приемат всяка трудност и предизвикателство в живота, да не се отказват, за да успеят занапред, да са задружни и упорити, за да постигнат мечтите си.

В последвалата празнична програма, подготвена от седмокласниците и техните учители, своя талант изявиха младата певица Кая Иванова с песента „Клетва“; грациозните Цветелина Неделчева (VII „а“ клас), Александра Стоянова (VII „б“ клас) и Тихомир Ангелов (VII „д“ клас) с латино танци; Даная-Мария Иванова – с артистично изпълнение на английски език на монолога на Хамлет; любимката на публиката Божидара Николова с народната песен „Пристануша“; завладяващите София Янева и Кристияна Бахчеванова (VII „д“ клас), които накараха публиката да потропва в ритъма на фолклорните танци. Специална изненада за учителките Албена Мечева (по БЕЛ) и Веска Черкелова (по математика) бяха подготвили седмокласничките Никол и Йоана – техни авторски поеми, посветени на двете преподавателки, както и книги с мило послание за спомен. Празникът завърши с песента „Един неразделен клас“, на която всички седмокласници излязоха на импровизираната сцена и заедно пуснаха към небето балони, символ на бъдещия им полет нагоре – към покоряването на нови върхове на знанието.

Таня Стоянова