Екопосланици от ДГ No10 „Светлина“ поставиха табелки за опазване на природата и на Старозагорските минерални бани

Чудесна инициатива ни събра в последния ден на месец юни 2023 г. Детска градина No 10 „Светлина“ Стара Загора и кметът на Старозагорските минерални бани инж. Станчо Станев обединиха усилията си по една много актуална тема:Опазване на природните дадености на България!

От много години това е кауза на децата и учителите им в Детската градина. В навечерието на Еньовден те направиха поредния поход в любимия на старозагорци парк „Митрополит Методий Кусев“- Аязмото и подновиха табелките с призив да опазване на природата.

Едно от любимите места за екскурзии, отдих и почивка на хиляди хора са Старозагорските минерални бани, които се намират само на 15 км от областния град. Предложението и там да се поставят „поучителни“ табелки беше прието с ентусиазъм от кмета и перфектно реализирано. Над 15 екотабелки са разположени в двата парка, около езерото и покрай Минералната баня.

Малките екопосланици не успяха да дойдат лично, но изпратиха Мартин и една учителка, да участват в реализиране на инициативата. Асестиран от Влади, кметът „покри“ втория лъч.

Уважаеми жители и гости на това райско кътче от България- Старозагорски минерални бани, бъдете така добри и прочетете посланията на децата върху табелките! Молбата ни към вас е: Приемете ги като ваша грижа и отговорност!

Земята е нашия дом и нека заедно направим този дом образцов.

Стефка Петрова