Няколко прости и приятни тайни за красотата на японските гейши

Тези упражнения, наречени „утрешни упражнения на гейшата“, са представени като ритуал, изпълняван от японските гейши, за да се поддържат здрави и красиви. Въпреки че няма научни доказателства за тяхната ефективност, те могат да бъдат полезни като част от ежедневната грижа за себе си и благополучието.

Събуждане на сакура: Разтрийте дланите си една в друга, за да ги затоплите, и след това ги поставете върху очите си за няколко секунди. След това избършете лицето си с кръгови движения и потупайте различни зони на лицето с върховете на пръстите си. Това упражнение има за цел да подобри кръвообращението и да стимулира проекционните точки на вътрешните органи.

Чуруликане на ранни птици: Въртете главата си наляво и надясно, задържайки я във всяка позиция за няколко секунди. Това упражнение е полезно за шийните прешлени и може да помогне за предотвратяване на артрит.

Изглед към Фуджияма: Правете кръгови движения с очите си по посока на часовниковата стрелка и обратно, фокусирайки се върху различни точки около Вас. Това упражнение може да помогне за подобряване на зрението.

Тиха песен: Използвайки затворена уста, извършете масаж на зъбите, небцето и венците с помощта на езика си. Това може да помогне за подобряване на кръвообращението и облекчаване на болки и възпаления в гърлото и венците.

Масаж на задната част на главата: Нежно натиснете и масажирайте задната част на главата си, което може да подобри микроциркулацията на кожата и скалпа.

Важно е да отбележим, че тези упражнения не могат да заместят физическата активност, здравословното хранене и другите важни аспекти на поддържането на добро физическо и психическо състояние. Те могат да бъдат разглеждани като допълнителен елемент към цялостната грижа за здравето.