Представяме Ви по азбучен ред първите трима участници в Международното жури на Архитектурния конкурс за Нов център за експериментално куклено изкуство в Стара Загора

Анеке Абелакх е куратор и изследовател от Швейцария. Тя разработва

проекти в областта на съвременното изкуство, архитектурата и публичното пространство. В работата си тя съчетава и разработва инструменти за колективен разказ и размисъл. Работила е в Холандски институт по архитектура. Ръководител е на публичната програма в The Berlage в Делфт, преди да се премести в Balsthal. Един от кураторите на изложбата „Влакът и градът” в Цюрих.

Веселин Димов е културен мениджър от България. Член е на най- голямата мрежа на изпълнителски изкуства в Европа IETM– Брюксел. Директор е на РЦСИ Топлоцентрала. Организатор и артистичен директор на АСТ фестивал. Член е на „Experimental Lab” Париж, Брюксел, Лондон, Ръководител- проект „Топлоцентрала- Пространство през промяна”. Съосновател и член на АСТ Асоциация за свободен театър и Татрална компания МОМО.

Ивайло Игнатов е архитект от България. Завършва Университета по архитектура, строителство и геодезия, София през 2002г. През 2002 г. се присъединява към екипа на LP group, а през 2014г. става и партнор. Работи по множество сгради, получили отличия на локални и международни архитектурни форуми като Графикс, Международен център за кариерно развитие, Холидей Ин, София, Жилищна група от редови, еднофамилни къщи, Къща 19 и др.

Велизара Цонева