„Не цикли, а рециклирай“ е мотото на Валентин Дяков – победител в конкурса „Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“

Конкурсът за видеоклип на тема „Аз събирам разделно отпадъци от опаковки“, организиран от Община Стара Загора и Организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак” АД, има своя победител. С интересното си, атрактивно и образователно видеообръщение, Валентин Дяков, ученик от 5 А клас на СУ „Васил Левски“, спечели първо място и голямата награда – дрон. Неговото мото в края на клипа – „Не цикли, а рециклирай“ бе отпечатано върху тениски, които също бяха част от многото подаръци и изненади за всеки, включил се в еко предизвикателството.

На официалното награждаване, поздрав към учениците и към първенеца отправи кметът на общината Живко Тодоров. „Благодаря на всички участници в конкурса, наистина е похвално, че още от ранна възраст осъзнавате отговорността си като граждани на Стара Загора и България. Опазването на околната среда е изключително важна тема – всеки рециклиран отпадък и разделно събран боклук означава по-малко замърсяване в нашата природа. Ние трябва да имаме млади, красиви, интелигентни хора като вас, които осъзнават възможностите си и предават доброто. Щастлив съм да  виждам залата пълна с младежи, които са посланици на значимите инициативи, България има нужда от вас“, поздрави учениците Живко Тодоров.

Второто място от конкурса завоюва  Стефан Георгиев, а третото Пламена Колева, които си спечелиха екшън камера и електронна книга. Те получиха своите награди от зам.-кмета Радостин Танев и регионалния директор на фирма „Булекопак” Виктория Гецова.  Много подаръци както за първите три места, така и за останалите 11 участвали в конкурса и пратили в срок своите видеоклипове бяха осигурени от организаторите, както и от Център „Европа директно“  и от общинския съветник и член на СНЦ „Аз съм бъдещето. Пази ме!“ Бояна Танева Манова, която бе подготвила тематични чаши и термос, произведени от пластмаса и картон за многократна употреба.

На награждаването на участниците в еко конкурса присъстваха още Росица Копривчина, директор на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“, Пламен Йорданов, началник на отдел “Екология“, родители и учители.