Поредна кръводарителска акция „Сподели силата си, дари кръв“ откри герои в Стара Загора

С общо 30 дарители приключи поредната акция „Сподели силата си, дари кръв“, организирана от Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора и Международен младежки център. Тя се провежда всяка година по повод 14 юни – Световен ден на кръводарителя. Целта на инициативата е да повиши информираността на хората за необходимостта от безопасна кръв за спасяване живота на нуждаещите се и да се изрази дълбока благодарност към хората, които доброволно и безвъзмездно даряват.

Желаещите да дарят кръв имаха възможност да го направят на две дати – 15 и 22 юни. Сред дарителите тази година бяха кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, заедно с неговия заместник Радостин Танев.

„Всички трябва да бъдем отговорни и да  помагаме на тези, които се нуждаят, затова съм тук за поредна година. Не коства много да отделиш от времето си, за да дариш кръв. Освен всичко друго е и полезно. Благодаря на организаторите за смислената инициатива, която провеждат отново в Стара Загора“, каза градоначалникът малко преди кръводаряването.

Дарените банки кръв, които ще помогнат на много нуждаещи се,  ще се съхраняват в Районния център по трансфузионна хематология – Стара Загора.